domingo, 4 de octubre de 2015

03/10/2015 Benefetal - El Caroig

            Hui en son 10, tres noves incorporacions, cafè i marxa i en un dels llocs de costum les presentacions; “una amiga meua”, “ mare i fill”, salutacions i cap a Bicorp, a l’entrada del poble “Para recoger setas, compre ticket , el Ayuntamiento”, ens fa riure ¿ ens garantissen el rovellons? Seguim avant cap a la zona de “Los botijos”, punt d’orientació per començar la ruta. ¿ No haveu pujat mai al Caroig? ¡ jo no, be una vegada amb cotxe, i no te merit! ¡ les vistes son una meravella! ¡ el paisatge millor encara!.

            Abans de l’eixida un company esta marejat ¡ menja alguna coseta i te sen passarà! Menja unes galetes i esta nou. Anem amunt per la senda, pareix un talla-focs, passat a passat avant, ¡ en aplegar a la pista girarem a la dreta i per bon camí! ¿ quants kilòmetres te la senda? ¡ entre 13 i 14, i no 43 com dia el emprenyador de torn!, al final segons el track 13,7 km., ¡ un altre cim, hem pujat!.
            Anem pujant i no hi ha queixa, bon caminar, seguint el traçat molt xafat de la senda, ara per ací, ara per allà, caminem a bon ritme, en un no res estem a l’única punxeta de la senda, una zona de escalons que pugem sense dificultat, salvem l’obstacle i veiem la pista a la nostra dreta, ¡ ja falta poc! Efectivament estem dalt, ara girem a l’esquerra i a caminar, portem de retard i no te importància, amunt, el paisatge una meravella, després de les pluges la muntanya esta esplendorosa, plena de colors i olors, els pins, les carrasques poblen el paratge. ¿ Ja te ha passat el mareig? ¡ si, ja estic millor!. Gaudim de les vistes, esta un poc núvol i no podem vorer tot el que volíem, ¡ una macrolepiota! Bona de menjar, a la planxa esta molt bona. Foto i avant, es l’únic fong que hem vist i borem al llarg del camí. La muntanya esta neta, poblada per matoll baix, Romero, petorret (Erika multiflora), timonet. ¿ Ploura? Esta posant-se lleig, la predicció no dia res de pluja, ¡ en sembla que si, plourà! Anem avant, es l’hora d’esmorzar, busquem un lloc on no tinguem vent.

            El trobem a la vora de la pista, al costat d’un dipòsit de contra-incendis, ixen el entrepans, la bota, les olives, els dolços, la fruita i com no l’aigua, entre xarrar, menjar i gaudir de les vistes, passa el temps volant. Amunt, ¡ davant hi ha una font que alimenta les basses! En un no res estem al creuer on esta la font, una casa abandonada, a la dreta un bosquet d’arbres de fulla caduca, verd-grocs, pinten el paisatge, Comença la pluja, es un no res, però molesta, ixen els talla-vents, les jaquetes i algun valent a pit descobert. Anem amunt a la dreta un auró, fresc com un roser, encara no fa prou fred per ell.
            ¿ Rodem ? ¡sí!, anem pujant i tenim a la dreta el observatori forestal, uns penya-segats i el punt geodèsic dalt de nosaltres, ¡ equivocació, tenim que anar a la dreta! Un centenar de mestres mes avant, girem a la dreta i seguim amunt, ja estem al camí que ens porta al cim, anem al punt geodèsic i foto de grup, admirem el paisatge encara que nuvolós, entre boirines se podem vorer les rodalies, ¡ La Costera, La Vall d’Ayora, La Ribera, el Montcabrer, i algun poble que no podem identificar. Per ací hi ha una ruta de mes de 20 km. combina lo que havem fet i la tornada per el GR cap al Benefetal per la nostra dreta.

            Baixem de presa, ara per bon camí, tornem a vorer l’auró, ¡ jo tinc al camp un auró roig del japó (acer palmatum), el amics de la meu filla el van confondre amb una planta de maria, jo crec que algun d’ells s’abrasa al tronc i  va intentar fumar-se lo!.
            Anem avall, gaudim del paisatge ara mes tranquils, en grupets, xarrant, deixem el gos on esta el gossos jugant ¡ ara l’agarre la pinya, ara la solte, l’altre intenta llevar-li la, carrera amunt, carrera avall!, a la dreta veiem una casa amagada entre pins, restaurada i amb plaques fotovoltaiques, suficients per enllumenar la casa. Seguim avant, ja falta menys per aplegar a la senda i deixar la pista, apleguem a desvio, un paronet per agrupar-nos i baixar, uns per la dreta altres per l’esquerra, mirant on posem el peus, la pedra esta solta i provoca alguna culada sense importància.

            En un no res estem al cotxes, ¿que fem la setmana vinent? ¡ fem propostes per WhatsApp, i ja vorem!, ¡ jo tinc faena, i no puc eixir!. Tenim quatre dies per davant, i alguna cosa farem! ¡ Adeu! ¿ fem cervesa? ¡Si, a Quesa!.

No hay comentarios:

Publicar un comentario