jueves, 8 de septiembre de 2016

03/09/2016 Pla de l’Anima – Font de la Coveta – Font de la Malladeta – Cami de Mariola

            Hui en som 4, com sempre a les 7 cafè i marxa, al menys 7 persones han excusat la seua presencia per diferents raons. Hui anem cap a Bocairent, anem a fer una senda per el parc natural de “La Mariola”, esta es una ruta retallada anomenada “El Toll Blau”, hem eliminat uns kilòmetres per fer-la mes curta, i lliurar-nos de la calor.


            L’eixida la fem aproximadament des-de el punt quilomètric 2.6, a la dreta hi ha un caminal en la zona anomenada “Pla de Les Animes”, fa frescor, el termòmetre del cotxe marca 18º, en uns moments entren en calor, fa el dia agradable, anirem cap a la font de la coveta, a hi es on naix el riu Vinalopó, ja hem fet una part d’eixa senda el dia que va nevar! Anem avall per bona senda, de bon caminar, ara per dins d’un barranc, ara el travessem, es prou plana, els cims del voltants esta pelats, en eixir d’un barranquet un grup de pins ben alineats, ens conviden a fer una foto de grup, la càmera te un retard de 10 segons, acostumats als 12, ens fa córrer un poc i afinar mes.


            A la dreta una paret vertical, restes d’una antiga fortificació en un cim, no te nom, i no hi ha cap cartell que indique el nom. Anem avant unes baixades de res, la xarrada distreta, en eixos moments no ens creuem en ningú, el barrancs, el terreny esta tot sec, les previsions per als pròxims dies es de calor molt forta, ens espera una ponentada en tota regla, les temperatures podran aplegar fins als 42º, poc a poc el terreny va canviant, ens acostem a l’humitat, davant tenim els primers signes dels canvis, xops!, el anhelat bosc de ribera, apleguem al naixement del riu Vinalopó, concretament a la font de “La Coveta”, el nivell de l’aigua aparentment esta igual que a l’hivern, el nivell no ha baixat, la font es el naixement principal i altres surgències li donen mes cabdal al naixement, ara apareixen grups de caminants, de ciclistes, estan gaudint de la natura, el bosc de ribera ens convida a fer-li fotos, dels ponts, de la senda, amb gent i sense ningú, es una meravella!; com canvia el bosc de l’hivern, estava tot pelat, gris i trist, ara verd, en tot el seu esplendor, bonic com ell a soles, con he dit aban una meravella!-, travessem el rierol por un pont de pedra, guaitem als miradors, hi ha pous que ens conviden a prendre el bany, però atenció esta prohibit el bany al estar dins d’una zona protegida i en recuperació.

            Apleguem a la antiga zona industrial, vestigis d’un passat millor, una xemeneia en bon estat, recta com un fil, possiblement feta abans de la electricitat, no es veu cap de represa per alimentar la fabrica tèxtil, esta en estat ruïnós, seguim avant, en passar la fabrica girem a la dreta per una costera, anem cap amunt, ara veiem les cims qu’en envolten, l’Eixarc, el Montcabrer mes allunyat, estem dins del par natural de “La Mariola”, anem amunt per una pista, ara podem vorer boscos de pins en bon estat, algun vells i altres mes joves, uns cartells ens parlen de treballs de restauració del boscos, es fa hora d’esmorzar i anem buscant ombra, passem per la font de la “Malladeta”, ens refredem, i seguim buscant, i el trobem!, a l’ombra d’uns pins gaudim dels entrepans, de la fruita dels fruits secs.

            Seguim avant, cuando te marchas de vacaciones?, a finales de septiembre!, i el col·legio de tu hija? Ahora esta trabajando con una tablet por internet desde casa,  i creo que desde Argentina, podrà seguir los trabajos de su classe!, asi no perdera el ritmo. Lo que hace la tecnologia!

            Anem avant per zones d’ombria, en un camp d’oliveres veiem un “caravana” sense rodes, que serveix de refugi, als voltants hi han marraixes de plàstic, que deuen de fer servir per emmagatzemar aigua.

            La setmana vinent no podré organitzar la ruta me’n vaig de viatge un dies, vaig de platja!, apleguem a zones habitades, moltes cases de camp al voltant dels camins, unes mes grans i luxoses, altres mes senzilles, algunes d’elles tenen tanques fetes amb xiprers, en un incendi que va sofrir el poble d’Andilla, un miler de xiprers van fer de tallafocs natural, ara ve el dilema dels experts, es podien fer tallafocs amb xiprers per protegir les urbanitzacions?, i perquè no les muntanyes?. Apleguem als cotxes i tornem cap a casa, el dia encara no acabat, a la vespra alguns membres de la penya anem a participar a la marxa solidaria a l’Alcúdia, per recaptar fons per investigar tractaments contra el càncer, es per una bona causa, allí estarem!






No hay comentarios:

Publicar un comentario