Hui en som 10
caminants, hem matinat per fugir del sol de l’estiu. A les7.45
estem a la font de Mariola, es la tercera vegada que fem una eixida
d’aquest punt, la intenció es fer una semicircular i pujar al
Montcabrer.
Després de
consultar varies pagines web del temps al llarg de la setmana hem
decidit fer la senda. Allà anem cap amunt, el dia esta fresc millor
de del que esperàvem, a bon ritme cap amunt, el guia habitual torna
al seu lloc habitual.
El company mes
aventurer de la Penya, compta el seu recorregut per els Pirineus,
“han
segut tres dies intensos, el Perdut per la cara nord, la ferrata del
Sorrosal i el barranc del mateix nom, tres dies intensos i ben
aprofitats”,
seguim a bon ritme cap amunt a la nostra dreta el “Carrascar de la
font Roja”, baix “El mas de Serafi”, amb la seua carrasca,
l’ombra ens acompanya, el terreny esta sec, fa falta pluja i en
gran quantitat, hem vist alguns camps de girasols, no han
desenrotllat la seua grandària habitual.
En una hora estem
al Mas de Prats i parem un moment per vorer la carrasca impressionant
que esta al costat de la casa, ¿podíem
esmorzar? ¡tinc fam!
diu una companya ¡el
lloc es ideal!, ¡mes avant!
diu un altre company, foto a l’arbre, i avant, ara anem cap al “Mas
de la Foia Redona”, tenim que tindre la precaució de no entrar en
la propietat privada, l’ombriu es de agrair, deixem l’entrada del
mas a l’esquerra, anem per damunt d’un barranquet de desaigüe.
Apleguem a la pista forestal anomenada “Cami de Mariola”, hem
pujat a poc a poc sense notar el desnivell, girem a la dreta i ara va
de bo, cap amunt ens esperen desnivells forts fins aplegar al cim, la
senda esta molt transitada, jovenalla que baixa de fer nit, corredors
de muntanya i senderistes, segui avant, darrere es por vorer el Alt
de Mariola, a la dreta el Carrascar de La Font Roja, a l’esquerra
la Cava Arquejada, de tant tenim que esperar al company fotògraf,
tenim a un centenar de metres el cim ¿esmorzem?
¡busquem ombra i a l’entrepà!,
a la dreta de tenim el lloc ideal, de les motxilles eixen els
entrepans, ametles, xocolate, fruita variada, etc.