miércoles, 14 de diciembre de 2016

11/12/2016 Riu Alfambra (Caños de Gudar) – Barranc d’Umbrias


Som 6, hem passat la nit al càmping Los Alamos a la Virgen de La Vega, pedania d’Alcala de la Selva, el personal amable i el lloc ideal per a passar uns dies tranquils per fer senderisme o esquiar a les pistes de Valdelinares, que estan molt prop.
A les 8.15 els termòmetres marquen -6.5º, fa fred de valent, però al no haver humitat no es nota tant, acudim a la gasolinera que esta en direcció al poble de Alcala de La Selva, para revisar les rodes del cotxe, al vehicle, i suposem que es degut a les temperatures baixes marca que una de les rodes ja perdut pressió, al final es tot problema de temperatures. “Buenos dies, hace frio!”, li diguem al encarregat de la gasolinera, “si!, hoy hace fresco, “ la estación meteorològica marca -6.5!º”, li diguem al home, “marca eso porque esta a la orilla del rio y en una hondonada, aquí hace menos, en Alcala pasa lo mismo, en la plaza del pueblo marca -2º y en el molino que bajo -4º”, ens contesta “gracias por todo, nos vamos a caminar un rato, adios!”. Les rodes a la pressió ideal i anem cap al punt d’eixida.

lunes, 12 de diciembre de 2016

10/12/2016 San Rafael (Port) – Fuennarices – Cascada de l’Hedra – Cami Ontejas – Collao


Hem canviat les rutes valencianes, hui anem cap a terres d’Aragó, son 6 caminants, 4+2, com sempre cafè i marxa, al punt de reunió de l’Alcudia i eixim cap a La Virgen de la Vega, pedania de Alcalà de la Selva, on esperen dos companys senderistes, el guia habitual hui es deixa portar. L’eixida mes tard de lo normal, ja que tenim dos hores de cotxe fins al punt de reunió.
Fem l’eixida des de el “Port de San Rafael” mirador impressionant de la vall on esta el poble i la pedania. Eixim cap a la font de “Fuennarices”, la baixada llarga, caminem per un bosc de pins als que no estem acostumats, fa frescor i en les clarianes del bosc esta tot pintat de blanc, la rossa blanca fa acte de presencia, no tenim sensació de fred, el ambient es sec i amb poca roba d’abric hi ha prou, el guia comenta “anem cap a la cascada de l’Hedra es impressionant, a la primavera porta mes aigua degut al des-gel de les muntanyes que ens envolten!”, “ací els pins no tenen processionària, en la part de baix no mes passar el poble de Mora de Rubielos estan plens de nius, i hi ha molts que han perdut moltes agulles i estan en mal estat!”, caminem alegrement cap avall, camí de terra ample i poc transitat, anem a bon ritme, “podíem esmorzar a la meua pedra favorita, ja va fent-se hora de menjar-nos el entrepà!”, “val!”.

jueves, 8 de diciembre de 2016

03/12/2016 Senda de Les fonts - Mirador - Senda Llarga

            Hui en som 8 i una convidada, anem al poble de Xeraco a recórrer una ruta per la solana del Monduver, com sempre matinet, cafè i marxa; per accedir a la ruta hi ha que aplegar al poble i a l’altura d’una fabrica de finestres i escales de ferro i alumini girem a la dreta i en passar el pont sobre l’AP-7, aparquem a la dreta de la carretera.