lunes, 9 de mayo de 2022

21/04/2022 Millena - Petroglifo - Pla del Gamonal - Pi de la serra d'Almudaina - Lloma Redona

 

Als llocs de costum eixim cap al poble de Millena, situat a la “Vall de Travadell”a la comarca “del Comtat”, per aplegar cal anar per la A-7 en direcció Alacant i en l’eixida 436 anirem cap a Benimarfull per la CV-700, en passar el poble girarem a la dreta per la CV-704, passarem Benillup i entrarem en la CV-710 fins a plegar al poble de Millena, passarem el poble en direcció est per el carrer “Postiguet”, deixarem el cotxe en algun lloc on no moleste.

        

    Anem cap amunt per asfalt, una puja i anem avall, creuem un barranc per on baixa l’aigua, a uns metres a l’esquerra i dalt d’una penya un petroglif de bon prou gran. A la dreta i al fons del barranc un llavador i una bassa. Fem una ullada a la figura i la fotografiem, seguim la ruta per carretera formigonada i estreta que porta al camps del voltants, plantes la majoria d’oliveres, creuem un altra barranc, el track que portem ens envia per un caminal on hi ha una porta que ens tanca el pas; al camí veiem un xicotet indicador que diu “ a la creu”, el seguim i a uns 150 metres hi ha un altra senyal que ens dirigim cap una senda estreta i fangosa, al seguim i en un no res apleguem a la “Creueta de Balones”, el lloc es una meravella, un mirador excepcional cap a “La Serrella”. Davant tenim “El Frarets, La Malla del Llop, el cim de la Serrella i el Pla de la Casa”.

            Desfem la senda i un poc mes avant s’acaba el formigó, entren en una pista forestal molt pedregosa, el vent bufa de valent, seguim pujant, en una revolta veiem un aljub al que no li cap mes aigua, la boveda esta tapada per l’aigua, qui la va fer? Es la pregunta que ens fem. Seguim avant i com no de pujada. Allunyada veiem una torre quadrada i baixeta; en aplegar a ella decidim esmorzar reguardats per les parets de la torre que sembla que abans era un centre de distribució d’energia elèctrica.

            Gaudim dels entrepans i seguim pujant, apleguem al que pensem que es el punt mes alt, estem equivocats es “El Pla del Gamonal”, segons la R.A.E. vol dir; “lugar donde hay abundància de gamón”. “El asfódelo, varilla de San José, gamoncillo o gamón blanco (Asphodelus albus) es una planta herbácea perenne nativa de la región mediterránea”. Hem aplegat a un creuer, anem cap a la dreta, tenim unes vistes privilegiades, a la dreta  “La Serrella, la serra d’Alfaro, a l’esquerra El Penyal Gros, El Benicadell i  com no l’embassament de Beniarrés”, a l’esquerra i a uns 850 tenim un encreuament per on tornarem, seguim avant i a un 760 metres un altre encreuament on girarem a l’esquerra i una pujada ens porta cap a un pi solitari, es “el Pi de la serra d’Almudaina”.

            Gaudim de les vistes i desfem la senda, en aplegar al creuer anem cap a l’esquerra, baixem per una senda estreta i de bon caminar, en aplegar a la mitjania on hi ha un pou de nou molt enderrocat, una figuera ix del pou. Seguim avant i en un moment donat fem un “camp a través”, els matolls son baixos i no ens dificulten el caminar. Tornem al “Pla del Gamonal”, seguim al recte, a 1 kilòmetre girarem a l’esquerra i pujarem cap a “la Lloma Redona”, punt geodèsic en aquest punt de la serra, tornem a gaudir de les vistes, al davant tenim “El Montcabrer, el Carrascar de la Font Roja, la serra del Plans”.

 

Desfem la senda i girem cap a l’esquerra, per davant una llarga baixada, resulta ser un senda de motoristes, de pedra solta, esgarrifosa i perillosa, la baixem amb molta cura, la baixada es fa llarga, en aplegar baix un bosc de pins, ens assenyala el final de la baixada, seguim cap avant; en acompanya el soroll de l’aigua que corre amb alegria per el barranc de l’esquerra; uns bancals a l’esquerra menuts aprofitant la falda de la muntanya, en alguns sols es podia plantar un arbre.

Anem caminant cap a l’esquerra, travessem un bancal, una lleugera baixada i estem a la carretera, en uns minuts estem al cotxe. Caminar per els lloms de les serres fa que gaudim de les vistes, dels diferents colors dels sembrats, dels arbres: Una meravella.

Distancia: 12. kilométres

Dificultat: Moderada

Millena

















No hay comentarios:

Publicar un comentario