lunes, 15 de junio de 2020

13/06/2020 Font de la Drova . Font de la Mongeta - Pla de Simetes . Barranc de Manesa


            Hui som tres senderistes, a les 7.30 Al lloc de costum; anem cap al poble de Bar per recórrer una ruta moltes vegades recorreguda, volem mostrar-li a un company una de les meravelles que tenim al territori.

            Serà l’encarregat de guiar-nos per la ruta i fer practiques amb un aparell , va equipat amb un gps amb la ruta, vol dependre el funcionament i característiques, perquè vol recórrer el GR-11 o TRANSPIRENAICA.

            En aplegar a la font de “La Drova”, punt de partida de la ruta, l’altra alternativa es la “Font de la Benita”. Eixim cap a l’esquerra per anar a la pujada que ens portarà a la “Font de la Mongeta”, la primera pujada es com sempre dificultosa fins agarrar el ritme, a la dreta una indicació “al cim d’Aldaia” apleguem al primer “coll” i ens deixa beure el desastre acorregut en l’incendi de fa uns anys. Al fons podem vorer el “Montgo” i la “Marxuquera”, la vegetació va recuperant-se, apareixen els brots del “galer”, dels “margallons” i matoll baix, a la dreta la vegetació esta intacta, apleguem al “Forat de l’Aire“ i li el mostrem al company novell en la ruta.


            Seguim pujant antre galers, en aplegar al “Pla de Simetes”, el bosquet de pins s’ha perdut en un 90%, hi ha dos pins intactes; a la dreta la serra esta bonica, a l’esquerra desolada, entrem en l’ombria de uns galers i aprofitem per esmorzar. La senda esta neta, han fet treballs de manteniment, a l’esquerra un barranc fondo. Desprès de menjar uns entrepans seguim la ruta, ara de caminar mes suau, recordem que fa uns anys ens va caure una nevada en aquest paratge i també un ramat de bous. Anem de baixada, un poc pedregosa però de bon caminar, tenim noticies de que en el “Surar de Pinet” estan brotant les sureres i les diferents repoblacions que s’han fet al llarg dels anys.

Apleguem al punt que es el objectiu del dia e, “Barranc de Manessa”, passem per el costat d’un nevero testimoni de èpoques passades; mes fredes que les actuals. Entrem al barranc, una meravella de la natura, hi han sureres, pi roig, pi blanc, carrasques, falagueres, el bosc típic del mediterrani; es va escapar de l’incendi que assola el termes de Pinet, Gandia, Llutxent i Barx a l’any 2018. La senda del barranc porta el nom de “Surar de Joan Pellicer”, de bon caminar i amb obstacles per a que no pugen passar vehicles de dos rodes. 

Eixim del barranc i trobem a un senderista netejant la senda de albarzers, eixim de la senda per una baixada forta, anem cap a la dreta i passem davant de la “Font de la Benita”, entrem en el caminal anomenat “de l’assegador” que ens portarà a la font “de la Drova”, inici i final de la ruta. Son 11 km. de senda i hem tardar 3 ½ hores

No hay comentarios:

Publicar un comentario