miércoles, 24 de noviembre de 2021

18/11/2021 Castalla - La Replana - el Queixal - El Carrascal

 ATENCIÒ: una part de la ruta no es pot fer en època de caça, a saber els dijous, dissabtes i diumenges.

            Als lloc de costum en reunim i anem cap a la “Foia de Castalla”, en aplegar al poble de Castalla en concret a la redona on esta el monument al joc de “La Bola” deixem els cotxes i anem cap al primer objectiu, deixem a un costat el restaurant el “Viscayo” i cap amunt, anem un bon tros per la carretera, seguint el track veiem una porta que es l’entrada a una finca particular. Trenquem cap a l’esquerra per dins del barranc i quant portem caminats uns 400 metres un treballador del la finca ens diu que tornem a la carretera i mes avant que girem a la dreta sense entrar al pati de la casa.

            Te sentit les indicacions del treballador, es una finca dedicada a l’explotació cinegètica, esta plena de cartells indicant que es una finca privada on s’organitzen caceres de porcs senglars i altres animals.


Des de aquesta pagina donar les gracies als treballadors de la finca per les indicacions i deixar-nos passar.

Seguim caminant a al fons de la carretera veiem la casa, abans d’aplegar girem a la dreta per un caminal de terra, seguim la carretera entre pins, oliveres i algun camp llaurat, un altre treballador ens indica la ruta a seguir, anem pujant poc a poc, en aplegar a un coll girem a l’esquerra i entrem a una senda que no deixarem fins baixar de la serra.

Anem per el llom de la serra de “La Argüenya”, caminem entre carrasques, pins i matolls, a la dreta tenim uns penya-segats, de tant en tant unes fites grans i pintades de blanc marquen el límits de terme, seguim la cresta de la serra per senda de bon caminar, en un no res estem al vèrtex geodèsic de “La Replana”, veiem “la serra del Frare, La font Roja, el Migjorn, la Silla del Cit, el Maigmo i el Maigmonet. Arabi i la de Salines” fem un glops d’aigua i fotos, seguim avant i davant tenim l’altre objectiu el cim del “Queixal”, aguaitem a un mirador, una pujada i estem a una fita que marca el cim.

Tornem cap arrere i a l’altura del poste d’alta tensió girem a l’esquerra, per davant ens espera per davant una baixada; llarga i esvarosa; la baixem amb molta cura, ara a dreta, ara a l’esquerra, sempre pendents d’on posem el peus; davant tenim boscos de pins, anem cap a la dreta, en aplegar al peu de la “serra de l’Argüenya” anem cap a la dreta, per un caminal de terra; hem baixat una pendent del 20% aproximadament.

Tornem a pujar aquesta vegada serà l’ultima, estem a la finca privada del “Carrascal”, esta prohibit el accés a vehicles a motor i bicis BTT, no als senderistes o vianants, apleguem al pou de neu “del Carrascal”, esta restaurada, han protegit el sostre original i consolidat les parets, es un lloc agradable per a passar el dia, a l’esquerra hi ha un àrea recreativa, que ja visitarem fa uns anys, de baixada apleguem a la font i bassa “del Carrascal”, uns glops d’aigua fres i seguim, en aplegar al creuer un cartel indica que a l’esquerra hi ha una finca privada i que no es pot entrar baix ningun concepte.

Ja estem al final de la ruta, davant el castell de “Castalla”

“El castillo de Castalla se encuentra sobre una colina que domina todo el valle y la localidad se encuentra a su alrededor, en las faldas de la colina, a 680 metros sobre el nivel del mar. La Hoya de Castalla, cuya capital histórica es Castalla, es un ancho valle en forma de T orientado hacia el sudeste y encajonado entre diversas formaciones montañosas. Castalla ocupa la parte oeste y sudoeste de la Hoya en la cual se enclavan sierras como el Maigmó (1296 m) Catí, (1260 m) o Argenya (1230 m). El clima de la zona se puede enclavar dentro de un clima mediterráneo de montaña media. La temperatura media anual está alrededor de los 13 grados. Las lluvias no son abundantes, alrededor de 400mm anuales, si bien los macizos montañosos favorecen la formación de nubosidad y de precipitaciones locales, aumentando éstas con la altitud. Las nevadas son frecuentes en los días invernales de los meses de enero y febrero”.

            Hem acabat la ruta, hem gaudit una vegada mes de la natura, ha valgut la pena, sí se vol pujar al cim de “La Replana”, hi ha altres rutes sense passar per les finques privades.

Distancia: 17.3 kilòmetres

Dificultat: Moderada
















No hay comentarios:

Publicar un comentario