lunes, 19 de febrero de 2024

15_02_2024 Refugi Rielo - Senda dels Engenyers - Font de Ballester - Pla de Ponce - Alt de Riello

 

       Primer que res tenim que disposar d’un cotxe 4X4, doncs el caminal de terra esta desfet i esta ple de reguerons i en un cotxe normal ens podríem deixar el baixos i trencar la tapa del carter.


Per aplegar al “Refugi de Riello”, cal anar per la CV-655 en direcció a Fontanars dels Alforins, en aplegar a l’altura del Km. 14, veurem uns indicadors de PR-CV girarem a l’esquerra, anirem amunt fins aplegar al refugi on deixarem el cotxe i a caminar.

Anirem cap a la dreta per la senda anomenada “senda del Enginyers”, de bon caminar i sense dificultat digna de menció, les vistes que tenim a la dreta semblen un tapis de colors, el verd del pins, la terra blanca, i taques de color roig, Anem per una zona cremada que esta recuperant-se, mes avant entrarem en una zona que no es va cremar i hi ha gran abundància de pins. Allunyades veiem “l’ermita de Morera, el paratge de Sant Esteve”.

Caminem a bon ritme, la senda es ondulada, doncs les pujades no es noten. Quant portem recorreguts 4.75 km, ve una pujada que comença en el fons d’un barranc, si girem la vista arrere podem veure la faena que feren per fer la senda, marges de pedra en molt bon esta. En pujar el desnivell caminem per una planura, seguim veient el vèrtex del Xocolatero, en una corba veiem una senda que ve per l’esquerra, es un GR. Seguim avant i en eixir del barranc veiem on tros de fusta amb un cartell que indica “Font de Ballester”.

Girem a l’esquerra i enfilem una pujada llarga i de bon caminar, tres corbes i apleguem a un pla on esta la “La Font de Ballester”, la esta equipada per una aixeta per retindré l’aigua. El paratge es convida a fer una parada i gaudir de les vistes, fem uns glops d’aigua i amunt, un altra pujada i apleguem al anomenat “Pla De Ponce”, el lloc esta ple de carrasques de gran varietat de tamanys, el lloc s’escapat del focs que han assolat aquesta serra, la muntanya esta neta i ben cuidada, a la dreta en el sentit de la marxa veiem “La Mariola” i el cim del “Montcabrer, mes a l’esquerra “El Benicadell”

Eixim de la senda i entrem en un caminal ample i de bon caminar, pareix que ha plogut mes que per “La Ribera”, la terra esta molt humida, anem a bon ritme, en un moment donat veiem el poble d’Agres i el mas “dels Fontanarets”, passem per davant de la “Casa de Ponce”, que dona nom al pla, a l’esquerra hi ha dos carrasques grans i de bona factura, en un costat de la casa veiem un aljub que arreplega l’aigua de pluja, i el que en mes ens crida l’atenció, un abeurador per els animals, es de pedra treballada i d’aspecte molt vell.

Seguim avant sense deixar la pista forestal, després de recórrer uns 2 kilòmetres girem a l’esquerra per anar al vèrtex geodèsic que varietat de noms, “La Creu de Ferro”, doncs hi ha una creu metàl·lica, “L’Alt de Riello”, etc. Aprofitem per fer fotos del voltants, estem acabant la ruta, es espera una baixada empinada amb moltes corbes, en uns minuts apleguem al punt d’inici de la ruta.














No hay comentarios:

Publicar un comentario