viernes, 18 de septiembre de 2015

07/08/2015 Circular de la Casella (Bar – Pla del Barber – Font de la Sangonera – Puntal de Massalari – Puntal de Germanells – La Ratlla o Mola)

            Hui estem a prop de casa, 7.30 al lloc de costum, cafè i marxa, anem a la Casella, a estirar les cames, desprès de estar inactius degut al calor intens i alguns dies senyalant tronades. ¿Quina senda fem? ¿per dalt, per baix?, ¡ anem a vore que fem sobre la marxa decidim!, deixem el bar i amunt cap als tancat dels cérvols, la pujadeta ccom sempre curta i intensa, sempre oblidem la dura que es; aplegar al encreuament de la Ratlla, ¿ per a on ? ¡ al Barber!, allà anem, el dia acompanya, el sol brilla per la seua absència, el calor es suportable, anem a bon ritme, el puja-baixa de la pista ens agrada, anem per senda coneguda, als voltants de la 9,10 apleguem al Pla del Barber, ¡ podem esmorzar a la font de la Sangonera, ens dona temps!, deixem a la dreta la carretera de Simat per la pedrera, seguim avant ¡la pujada a la font per la segona eixida!, de tant en tant girem la vista arrere, cap a la serra de les Agulles, ¡ nosaltres la setmana vinent anem al nord, volem fer “La garganta del Cares! ¿ anar i tornar? ¡ no, molt llarga, la mitat!.
            Girem a l’esquerra cap a la font, ens han dit que esta seca, en un no res apleguem, efectivament esta seca, no xorra gens ni miqueta, es la primera volta que la veiem seca del tot, en els anys mes forts de sequera sempre xorrava un filet d’aigua, este es greu. Esmorzem a una taula, ràpid la senda es llarga ¿ anem amunt per la Ratlla? ¡si, per Massalari, Germanells, Polo dels Quatre Termes i La Ratlla! ¡ Una bona volta!, el dia es acompanya, no fa calor, els núvols hui estan baixos, les fotos que podem fer no son gran cosa, però que li anem a fer. 

            Enfilem la pujada cap al primer puntal “Germanells”, els núvols baixos continuen, ¿ on esta la cova del maquis? ¡ no porte el track! Es un abric mes que una cova, menuda i boniqueta, desprès el de Massalari, bufa el vent i ens refresca, el Pilo dels Quatre Termes, no hi ha que donar mes explicació, mes avant el desviament al “Pla del Barber”, i l’escalo, allí abrasem el vent i els núvols baixos, gaudim del moment, fem la trepadeta i a caminar cap a la Ratlla, el vent mitiga el calor, en un dia normal del mes d’Agost, seria insoportable el calor, en un no res estem a la Ratlla, gaudim de les vistes, i avall, la baixada com sempre esgarrifosa, poca gent a la senda, ¡ millor dit, sols hem vist algun cicliste!, en aplegar al encreuament, girem a la dreta deixant, la senda a la Galera i al Ouet, ara blanc com el gesmil, anem de-presa, no tenim presa però no parem, tenim ganes d’acabar la ruta, una bona cervesa i fins a la setmana vinent, la senda de bon caminar, vella coneguda de tants recorreguts per la serra de Corbera, a” la Ratlla”, al “Ouet” a “La Galera”, circulars amb pujada a Les Creus”, moltes petjades en hem deixat.

            Apleguem als cotxes, i ¡adeu! ¡ bon viatje!

1 comentario:

  1. Anónimo19:38

    Que ens podeu facilitar track o informació de com localitzar la cova del maquis? Gràcies.

    ResponderEliminar