A
les 7,30 al lloc de costum ens reunim els senderistes amb ganes de “cremar” els
dinars, sopars, els esmorzars dels Nadals, hui som un grup nombrós. Després de
celebracions es hora d’estirar les cames, anem a la font de “La Sangonera”,
pues l’altre punt per a les celebracions es la Ratlla, “sempre fa molt de vent i no estem gens a gust!”, diu el personal. El
primer les salutacions, les felicitacions nadalenques, fem soroll a mes no
poder. Fem l’eixida cap a “La Casella”, l’objectiu es esmorzar a la font de la
Sangonera.
Deixem
el cotxes a la cadena, hui esta tot ple, molts senderistes volem aprofitar les
vacances per a gaudir de la natura, ens equipem i amunt, “podríem tornar per el barranc!”, diu un company, “no! esta el terreny molt banyat i les
pedres estaran esvaroses!”, contesta un altre; anem cap amunt, deixem el
bar a l’esquerra, el company mes menut de la Penya estrena motxilla i va tot
equipat, no li falta detall, podria passar uns quants dies en la muntanya sense
problemes.
La
costera de pujada fins al tancat dels cérvols ens talla com sempre la
respiració, ha segut un encert canviar el dissabte per el diumenge, el 6 tots
tenen coses que fer, sobretot obri regals amb la família. “que te han regalat!” es la pregunta generalitzada, entre conversa
i conversa caminem, fem una ullada al tancat dels cérvols i no deixen vorer, en
aplegar a la casa forestal la voregem i pugem per la pista deixant de costa els
escalons, la conversa es animada, anem en grupets xarrant de tot un poc des de
la manera de celebrar l’entrada de l’any nou, “passe de menjar raïm!”, diu un company, “jo d’una manera que no es podeu imaginar!”, esclata amb una rialla
una companya, “jo a l’hospital cuidant
d’un familiar!”, diu un altre. Tema de conversa hi ha.
Trobem
a una coneguda, “feliç Any Nou!”, li
diguem, “gracies, igualment!”,
contesta, “on aneu?”, preguntem “a la Ratlla!”, contesten, “nosaltres a la Sangonera!”, contestem,
anem avant, el dia acompanya, fotos dels voltants, paratges mil vegades
fotografiats, la llum no es mai igual. La ruta es un puja baixa, “on esmorzarem?”, pregunten, “monsieur, aplegarem a la Sangonera?”,
diu un company, “a la Sangonera no ens
dona temps, millor al Pla del Barber!”, contesta el company. Apleguem al
“Pla del Barber”, el lloc esta tranquil, busquem les taules al sol, apareixen
els entrepans, els cogombrets, la fruita, els dolços, torrons i com no el cafè,
gaudim d’un bon esmorzar i de millor companyia.
Seguim
avant, deixem a la dreta l’encreuament que porta a Simat, seguim avant i estan
reparant la pista, li feia falta, “serà
prudent reparar-la?” diu un company, “provocarà
que vinga mes gent?”, diu un altre, “una
cadena evitaria problemes!”, diu un altre, “abans si que havia una cadena a l’altura de la pedrera que hi ha
pujant des de Simat, farà uns 25 anys que estava!, ara el accés es lliure!”,
seguim avant. En aplegar al cartell girem a l’esquerra i enfilem la pujada cap
a la font, anem a bon ritme i en un no res estem al lloc, un voluntari ens fa
la foto de grup, al fons la badia de Cullera, donem les gracies i anem avall
tornant per el mateix camí.
“Tenim
que quedar en uns amics d’Alzira per fer alguna ruta amb bici!”, diu un
company, “per ací hi ha unes quantes
rutes per fer amb btt, ha hi davant esta el Pas del Llop, es una ruta
tranquil·la que dona pas des de la Vall de La Casella a la Barraca d’aigües
Vives!”, contesta un company, “nosaltres
hem passat per aquesta zona, però no recorde quant i per on vinguérem”!,
comenten, “vinga anem que ja estem
aplegant!”, diu un company donant presa, els senderistes no tenim massa
presa, fa un dia meravellós i volem aprofitar el moment. Anem avall per la
pista forestal a bon ritme, pensant en les rutes estiuenques que ens esperen,
per on anirem enguany?, sols una persona te l’idea al cap. Projectes no en
falten!.
“On anem la setmana vinent?”, pregunten “podíem fer les crestes i anar a la sima del
Francès, i així la podien vorer els que no vingueren la setmana passada!”
contesta el guia, “perfecte!”, es la
resposta. Al company menut li pesa la motxilla i li la dona al seu pare, al
final van passant-se-la entre els dos. Anem en grupets, i canviant de de grup
de tant en tant, converses difícils de recordar, en aplegar als cérvols fem una
ullada rapida, “estan ben camuflats i no
es deixen vorer!”, diu un company, “fa
uns anys menjaren pastissets de moniato, i els agrada molt!”, comenten uns
companys, en un no res estem al bar, “ja
ha eixit a subhasta?!, pregunta un company, “diuen que si, i que ja te gestor”, contesta un altre, “fa uns anys el gestor del bar va fer un bon
negoci, era un plaer pujar a sopar el dissabtes a la fresca!”, diu un
company.
No hay comentarios:
Publicar un comentario