miércoles, 31 de agosto de 2016

20/08/2016 Circular d'Enguera

            Hui anem prop de casa, anem al poble d’Énguera, a la Canal de Navarrès, en som 8, com sempre cafè i marxa, quedem a l’entrada del poble concretament al taller de motos que te a la paret una moto incrustada, anem amb retard, anem xarrant i ens passem l’eixida i tenim que anar a l’altra.
 
            Ens ajuntem i anem cap al punt d’eixida, hi ha un xicotet parking on caben 3 cotxes, anem cap amunt, no pot ser d’altra manera, el guia de hui ens va comentant “ anem cap a una ferrata, equipada amb tirolina i un pont tibetà, no te dificultat” podíem fer-la hui?, no! encara que no es perillosa sempre cal anar amb equip!, pugem cap a munt, passem per damunt de l’antic abastiment del poble, esta soterrat i anat degradant-se poc a poc, de tant en tant veiem forats a la conducció, anem cap a l’esquerra i dalt de nosaltres passa el cable de la tirolina, apleguem al punt on acaba el cable, el guia la coneix per “la tirolina del pernil”, el nom li el va donar el dia que un company es va quedar a la mitat al no agafar prou impuls i va que poar-lo cap amb final. La tirolina fa una panxa al centre i això dificulta la finalització del descens. “ Com podeu veure si no agafes impuls a l’eixida et quedes al centre i tens que eixir a força de bras, per l’altre costat si vas amb molta força te pots pegar una trompada a la paret i ferte mal, un amic es va trencar la cama al colpejar amb l’escalo de la ferrata menuda, ja han rescatat a varies persones d’aquest lloc al no estar ben instal·lada! De qui es el problema si hi ha un accident?.




            Seguim avant anem cap al poblat iber, a bon ritme, no fa calor, xarrem de la travessia de “Cavalls del vent”, la preocupació d’alguns membres, aplegaré al fina de cada etapa?, tindrem fruita i verdura?, la bellesa dels paisatges, lo dura que va ser la tercera etapa, els destrepes en baixar de “Les Penyes Altes” sense dificultat, dels models “Corte Ingles” que van trobar al camí, de les mil i una anècdotes, va ser un relat llarg i oblidant molts detalls.


            Apleguem al creuer i la dreta tenim un àrea recreativa i una reproducció d’una casa ibera, esta tancada i sols podem vorer-la per fora, davant hi ha un plànol amb la distribució. Anem a vorer el poblat i després esmorzem?, d’acord!, anem a munt i en uns minuts girem a l’esquerra i per una senda menuda que al principi hi ha una taula amb dos bancs a l’ombra d’un pi. Pugem cap amunt i apleguem a un pla on esta el poblat, es conserven alguns murs restaurats i les runes de les cases, sols hi ha un mur defensiu a la dreta a l’esquerra un penya-segat li serveis de defensa, hi ha unes marques al sol que podien servir per replegar l’aigua de pluja, “sembla que les regadores son iguals que les del poblat de Castellar de Meca a la serra del Mugrón, es terme d’Aiora i es linde amb el terme d’Almansa, podíem visitar-lo a la tardor, ja que ara es molt perillós per la gran quantitat de serps que hi han, jo he anat dos voltes, una la primavera abans de que eixiren de la hivernació i l’altra a la tardor, son los dos èpoques ideals per anar, així quedem, els seus habitants tenien que ser bandolers ja que del poble sols queden les restes de ceràmica i cap construcció, i els aljubs on replegaven l’aigua de pluja, com curiositat el camí d’accés esta excavat a la pedra i no es pot vorer”.
 
            Veiem el poblat amb detall, imaginant com podíem viure els seus habitants, estem gaudint de la tranquil·litat del paratge i dos corredors de de cros pugen tots mullats, hi ha alguna basa per a nadar prop d’ací?, No!

            Seguim avant, esmorzem? en aplegar a l’àrea recreativa, uns minuts i apleguem, esta plena de gent!, han pensat lo mateix que nosaltres, anem al Castell!, allí segur que hi ha lloc!, uns minuts mes i apleguem al Castell, les vistes impressionants, a l’ombra d’un pi esmorzem, apareixen els entrepans, tomaques de la pera, tomaca valenciana, totes collides per el mati, i per acabar gaudim de melmelada de figues, un plaer per als sentits. Foto de grup, com sempre a la carrera, el temporitzador de la càmera sols te 10 segons!.
 
            Anem avall per ombra segons havia promès del guia, es d’agrair, el calor es sec, hi ha diferencia de temperatura, la humitat de la Ribera es sufocant, a la Canal sense humitat el senderisme es du millor. La xica quant sen va?, el dijous!, els ànims?, es valenta i esta decidida!, m’alegra. Seguim avant per l’ombra, es un plaer, la baixa es en zig-zag, en un no res estem baix, i de sobte una font a l’esquerra, i un pont curiós, es l’antic abastiment reconstruït.


            Apleguem als cotxes i en acomiadem fins a la propera setmana, hem gaudit d’una senda tranquil·la a prop de casa, bona per a l’estiu, a la setmana vinent on anirem?20/08/2016 

No hay comentarios:

Publicar un comentario