miércoles, 26 de febrero de 2020

22/02/2020 Millares - El Castillet - El Monstre - El Xúquer


22/02/2020  Millares – Barranc del Nacimiento – Font de las Donas – Castillet – Cataracta del Montruo – Riu Xuquer

            L’eixida es des-de l’albergue de Millares, fem un caragol i entrem en el “Barranco del Nacimiento”, canvia el mon, l’aigua corre de valent cap al riu Xuquer, en recórrer uns metrew per la vora del barranc un indicador a la dreta “Fuente de las Donas”, així es la grafia, Una menuda cataracta i un llac menut, ens convida a gaudir uns moments del soroll de l’aigua, seguim avant i anem cap a la dreta per damunt d’un pont que vota el barranc.





            Davant tenim el “Castillet”, sols queden en peu unes parets que serveixen de refugi a un grup de cabres munteses, per continuar vorem a la dreta una senda poc marcada i sense indicacions la seguirem cap avall, prompte borem indicadors “Senda de Sanson”, la seguirem i en portarà a un mirador espectacular, al peu el riu Xúquer, per aplegar passarem per un pont de bona factura. Continuem la senda i podem vorer un moli anomenat “dels Moros”, cal dir que els salts d’aigua son abundants per aprofitar l’aigua.



            Entre el moli i la cataracta baixarem per una pedrera formada per pedres gruixudes, hi ha que baixar amb cura. Anirem cap a la cataracta del “Monstre”, espectacular; es pot baixar fins al peu on es forma un llac menut, l’origen de l’aigua es el barranc del “Nacimiento”.


            Continuarem la senda per baixar al riu Xúquer, es la senda de pujada de la que fan ús els senderistes de l’Alcudia quant venen de la senda de “La Ceja”, entretinguda de baixar, en zig-zag, fins aplegar baix anirem per una llosa de pedra viva, que molts senderistes coneixen bé.

 

En aplegar baix anirem cap a la dreta seguint la vora del riu, degut a l’augment del cabdal del riu, i segons ens van dir, ha segut per la neteja d’uns canal. Si el nivell es baix no hi ha cap problema, en aquest cas pujarem per una rampa de pedra prou empinada, es te que pujar amb cura. Te uns 5 o 6 metres de llargària. A partir d’eixe punt la senda es molt empinada, de vegades la pujada es entre matolls, altres seguint les fites. El desnivell es del 17%.

            En acabar la pujada la forta pujada entrem en un pista de bon caminar, la seguim cap a l’esquerra puja en zig-zag, la senda passa al costat del abocador d’inertes, la seguim i anem cap a la dreta per el costat d’una tanca, passem un pontet que creua un barranc i apleguem a la carretera i entrem al refugi per la porta de darrere. Ruta qualificada com a moderada, en el tramo entre el riu i la pista la podem qualificar com a difícil.


No hay comentarios:

Publicar un comentario