lunes, 26 de octubre de 2020

24/10/2020 Quesa – Punta Arnes – Vertex – Xorradors Mavarres – Mirador Escalona

 

            Als llocs de costum, eixim cap al poble de Quesa, anem recórrer una ruta i si tenim sort podrem vorer els “Xorradors de Navarres”. Deixem els cotxes a les afores del poble. El punt de partida esta al carrer que hi ha a la dreta, en la redona abans de girar cap a “Los Charcos de Quesa”. Eixim cap amunt per la carretera que porta als “Charcos”, anem amb cura per la circulació de vehicles, aproximadament a 1 kilòmetre girem a l’esquerra a l’altura de la font del “Princep”, anem amunt per una senda estreta i de bon caminar.

 

        

    En alguns llocs hi ha escalons per facilitar la pujada, anem por ombriu cosa que es d’agrair, en un no res apleguem al mirador de “Punta Arnes”, fem una ullada i veiem la vall que forma la zona d’inundació en cas de que pujar el nivell de la presa d’Escalona.

 

            A l’esquerra tenim el “Caroch ó Caroge”, gaudim de les vistes i seguim avant, a uns 2,9 kilòmetre des de el punt de partida trobem una pista forestal on hi ha un indicador que indica la ruta per anar a “Playamonte”, anem a l’esquerra, i a uns 200m metres girem a l’esquerra i apleguem al punt mes alt de la ruta i veiem el vèrtex geodèsic de “la Ceja”. Fem les fotos de rigor i seguim, ara cap avall, la baixada es esgarrifós i provoca alguna culada sense importància.

 

            A uns 600 metres girem a la dreta i entrem en una pista forestal, la seguim i trobem a un xicot que forma part d’una batuda per caçar algun porc senglar, anem depresa i amb cura no es done el cas i ens confonen amb un porc. Anem avall i veiem baix el pàrquing de “Els Xorradors”, esta petat, deuen d’haver donat solta a la gent que ha estat confinada i te ganes de gaudir de la natura.

 

            Fem un zig zag i apleguem a la carretera la creuem amb cura perquè hi ha molts motoristes, iniciem la baixada cap a les fonts, un riu de gent baixa, hi ha gent de totes les edats i classes socials, anem depresa i avancem a les persones, veiem la “Fuente Clara” a l’esquerra i “Els Xorradors” a la dreta no xorra, segons ens diguren, xorren quant hi ha aigua excedent de reg.

  

            Busquem un lloc per esmorzar, gaudim del menjar com sempre, degut a la gran quantitat de persones que hi ha a la ruta decidim posar-nos les mascaretes per tal d’evitar el contagi del Covid-19, anem cap avall, seguint el rierol aplega un moment que girem a l’esquerra per una senda excavada en la terra per el pas de motos o bicicletes, es un poc pesada, apleguem a una pista i girem cap a la dreta anem entre oliveres i garrofers, a l’esquerra veiem un xalet que pareix un cub, passem per davant i en un creuer girem a la dreta i anem cap al anomenat “Mirador d’Escalona”, veiem una caseta de madera i ens riem comparant les diferencies entre la casa cub i la de fusta. Tornem arrere i seguim la senda.

  

            La senda ens porta a al barranc de “Figolet”, va fent calor i es agraeix l’ombra quant anem entre les altes parets del barranc. Un consell per fer la ruta hi ha que fer una ullada a la previsió del temps, no es aconsellable fer el recorregut en cas de pluja, pot ser perillós que caiga pluja molt forta i ens arrossegue.

  

            Eixim per l’esquerra per una pujada suau, apleguem a un mirador i veiem la cua del embassament, anem cap avall per pista, baixem per un zig-zag i anem per el llit d’un rierol, a l’esquerra veiem un garrofer impressionant, ha partit per la mitat i al llarg dels anys un roca descomunal; ens quedem bocabadats!, seguim avant i tenim l’ultima pujada del dia, en un no res estem al poble, ens posem mascaretes per precaució i seguint les ordenances. Fem una parada al bar per repondre líquids. Un company comenta que en eixe moment no hi ha cap contagiat per el “Covid”. Seguim la ruta per aplegar als cotxes. La ruta agradable i distreta. En alguns trams hem seguit el GR-332, ha hi que tindre en compte que el temps indicat en els postes es orientatiu.



















No hay comentarios:

Publicar un comentario