domingo, 18 de julio de 2021

17/07/2021 Rafol de Salem - Fontetes - Casa de Les Planisses - Ombria del Benicadell

 

            Quedem als llocs de costum, hui anem buscant una senda amb ombra, el lloc triat es la ombria del Benicadell.

 

            Per aplegar a Rafol de Salem, tenim que anar per la A-7, despès agafar la CV-60, el eixir en la CV-622 en direcció a Beniatjar, a l’entrada de Beniarjar, anar cap a l’esquerra fins aplegar al poble i a l’entrada podem deixar el cotxes al carrer que hi ha a la dreta.

El punt d’inici esta en el primer carrer que hi ha a la dreta, de seguida entrem en la senda, pujarem per el calvari en direcció a l’ermita de Sant Blai, la pujada en zig-zag, fins a l’ermita la pujada es suau, desprès es una pujada continua, en el km. 2 el primer encreuament, tenim que anar per la dreta, el sol no fa acte de presencia, cosa que fa que anem a bon ritme, anem per l’ombra dels pins cosa que es de agrair, a uns 700 metres un altre encreuament i seguim anant per la dreta, seguim les corbes de nivell, el Benicadell ni es veu degut als núvols baixos.

 

Seguim a bon ritme, a la dreta el trencaclosques dels camps de cultiu, en tota la gama de verds sobre el fons blanc de l’argila, el verd de la vinya, de les oliveres, dels arbres fruiters; tantes vegades que recorregut aquesta serra i no ens cansem mai d’un paisatge tan meravellós, de sobte s’obri la pineda i davant tenim la serra del Benicadell, un capoll de núvols tapa el cim.

Apleguem a un indicador que diu Beniatjar, no fem cas i a uns metres girem a la dreta cap a les Fontetes, a uns metres esta la font de la que brolla un filet d’aigua, fem una parada per esmorzar. Estem a un balco que ens deixa vorer la vall d’Albaida, descansem i fem fotos.

Una vegada reposades les forces continuem la ruta, pugem cap a la casa de les Planises, passem per el costat, en aquest punt s’acaben les pujades, ara anem cap avall, ara anem per pista, a uns 800 metres de la casa, girem a l’esquerra i baixem per senda, en zig-zag, seguim per ombra i que no ens abandonarà fins aplegar als cotxes, hem encertat la ruta, fa calor però no molesta, de tant bufa el vent, la senda ens porta al segon encreuament i sols ens queda baixar als cotxes. Aquesta ruta es molt estiuenca, hem recorregut 10.6 km. en unes 3 hores



No hay comentarios:

Publicar un comentario