viernes, 23 de julio de 2021

22/07/2021 La Hunde (Ayora) - Pocico de Vidal - Pic Palomeras - Arcada - Cases de la Hunde

 

            Per aplegar hi ha que anar per la A 35 / N-340, direcció Albacete, en aplegar Almansa, deixarem l’autovia i agarrarem la N-330 en direcció a Requena, entrarem al poble de Ayora i seguirem les indicacions per anar al poble de Carcelen per la CV-440 i entre el km, 12 i 13 borem un indicador que indica la “Fuente de la Cadena / Casas de la Hunde, girarem a l’esquerra, entrarem en la carretera i amunt, en aplegar a l’indicador de “Fuente de la Cadena 750 metros”, girarem a la dreta i buscarem un lloc on aparcar els cotxes.

 

            La senda s’inicia al lloc, pujarem per uns escalons de fusta i davant tenim la “font de la Cadena”, en aquest lloc podem anar a l’esquerra o a la dreta, això es a gust del consumidor, nosaltres optarem per anar a la dreta, al principi es una pujada continua, amb molta ombra i de bon caminar, a la nostra dreta podem gaudim d’uns pinar meravellosos.

 

            A uns 1700 metres del punt d’eixida, baixarem per la senda fins aplegar al “Pocico de Vidal”, es un lloc sorprenent, aigua en mig d’un socarral i arbres de ribera, el pou te aigua i la sobrant va a parar a un abeurador. A partir del lloc entrarem en una pista forestal que ens portarà al cim de “Palomeras”. Des del pou, caminarem cap amunt i a uns 1200 metres girarem a l’esquerra i sempre per pista, estem rodejats per un bosc de pins, carrasques i ginebres, la muntanya esta ben cuidada, la pròpia pista es fa servir com a talla-focs, el sol ens cau de ple, anem buscant l’ombra dels arbres. A uns 2700 metres d’on havem girat a l’esquerra aplegarem al cim del “Palomeras”, Guau!, estem a un balco meravellós, podem vorer casi tot la “Vall de Ayora”, a l’esquerra veiem els fumerals de “Cofrentes”, El poble de Ayora, a la dreta el “Castellar de Meca / El Mugrón.

 

Esmorzem a l’ombra d’una carrasca, saludem a la guardesa i a un ciclista que ha pujat fins al cim per la pista, reprenem la ruta, anem arrere uns 180 metres i girem a la dreta, hi ha un poste indicador i un poc amagada una senyal que ens indica l’entrada a la senda, anem de baixada de vegades empinada i esgarrifós, anem amb cura per l’ombra dels pins i de les carrasques, el pròxim objectiu es beure l’arcada de pedra que ens assenyala el gps, apleguem a un creuer i girem a la dreta i després d’uns metres trobem la mencionada arcada, esta en un equilibri precari, un clevill a l’esquerra la fa molta perillosa; foto i tornem arrere tornem a baixar ara mes suau.

 

Un waypoint ens assenyala una bassa, al creuer hi ha una senyal que diu “al pic”, girem en el creuer a la dreta i enfilem una pujada, a un centenar de metres una bassa recull l’aigua d’un naixement i drespre per una tuberia va a una construcció que veiem mes avall, es un refugi per a ramat. Ens refredem i tornem cap arrere, a l’altura de la construcció girem a l’esquerra i una lleugera pujada ens porta ens cap al inici de la senda, a la dreta tenim les cases de “La Hunde”, mes avant a l’esquerra la font, sols ens queda aplegar al pàrquing. Podem qualificar la ruta com estiuenca, doncs hem tingut molta ombra.

Distancia: 10.3 km 

Temps:       3:07 Hores

Dificultat: Fácil



No hay comentarios:

Publicar un comentario