viernes, 30 de julio de 2021

29/07/2021 Font del Baladre - Setla - Font del Baladre - Morro del Frare

  

            Per aplegar al lloc hi ha que anar per la A-7, direcció Alacant, per l’interior, tenim que eixir en Muro del comtat, en aplegar a la redona d’entrada, girarem en la primera eixida cap al poble d’Agres i a uns 2 km. hi ha un indicador que diu “Area protegida de la Font del Baladre”, baixarem per la coster i a la dreta tenim un pàrquing senyalitzat.

            La senda de hui es per la comarca “del Comtat”, consta de 2 parts, la primera que hem fet es molt plana sols te un desnivell màxim de 95 metres, es una ruta d’anada i tornada.

            Deixem els cotxes i anem avall, en una caseta a la dreta esta la font “del Baladre”, la font te 2 dolls, en el primer no brolla l’aigua, es el segon per on brolla, davant tenim un àrea recreativa on es por esmorzar; girarem a la dreta i seguirem la ruta, per la marge esquerra del riu.

Hi ha molta ombra, es d’agrair, estem mirant el rierol, porta molt poca aigua; en èpoques passades tenia mes cabdal, desprès de pluges serà molt bonic; seguim avant veient arbres fent un equilibri molt inestable esta a la vora de penya-segats que ha fet el rierol al llarg del anys. Caminem sense presa, gaudim del paisatge, fa frescor que es d’agrair, veiem un clot ple d’aigua on podem vorer una tortuga de florida i algun peix, en alegra vorer que la qualitat de l’aigua es bona.

Apleguem a un antic restaurant “Els Fontanars”, esta abandonat, els arbres han caigut damunt del sostres i han tombat alguna paret. Seguim avant, senda de bon caminar, hem trobat algun aiguamoll, un pontet de fusta, passem per baix de carretera, pugem per un caminal i eixim a la carretera d’accés a Muro, un metres d’asfalt i girem a l’esquerra, entrem en caminal, baixem al rierol, seguim per la vora del riu amb molta ombra, entre els arbres veiem una estructura d’obra, son el pilars del antic del pont de ferro del tren Alcoi-Gandia, hem veiem 3, després de consulta internet el pont tenia uns 132,65 metres de llarg. Caminem sempre a la vora del riu, estem rodejats per vegetació de ribera, un company identifica kakis borts, travessem un altre pont d’obra i en un no res estem al punt i final de la senda.

Tornem cap arrere, la senda es distreta, ara gaudim de altres vistes, la senda esta ben cuidada, la gent passeja prou sovint per el lloc, també passen bicicletes (MTB), al tornar veiem el anomenat “Morro del Frare”, es imponent!.

Esmorzem en aplegar a la font, gaudim dels entrepans i de la fruita i com no un timonet cassola. Hem acabat prompte i dos companys pensen en allargar la ruta del dia.

Anem a fer una ruta curta cap al cim del “Morro del Frare”, iniciem la senda al paratge de la font, la pujada ens porta cap a la carretera, ens guiem per el gps del mòbil, davant de l’entrada al paratge de la font veiem una senda, la seguim cap amunt en aplegar al un creuer ens entra el dubte, anem a l’esquerra i per l’antiga via del tren Alcoi-Cieza anem en direcció a Muro, a uns 700 metres del creuer girem a la dreta i per un caminal anem cap amunt, a un 200 metres girem a la dreta i de seguida a l’esquerra, travem el túnel del tren Alcoi-Valencia, en eixir d’ell a la dreta i ara pugem en zig-zag per una senda empinada i esvarosa, hi ha que anar amb cura, la senda ens porta per un barranc, sempre cap amunt, en aplegar dalt girem a la dreta i anem cap al “Morro”, ens queden uns minuts i estem al cim, una creueta de ferro i un xiprer marquen el cim, tenim davant un paisatge impressionant, la serra Grossa, el Benicadell, Aitana, i altres serres, darrere el Montcabrer.

Tornem cap arrere i baixem amb cura, anem depresa i en un no res estem al túnel, el apssem i ha uns metres girem a l’esquerra, un caminal/bancal ens porta per l’ombra cap al creuer, on girarem a la dreta, passem una cadena girem a l’esquerra, sols ens queda aplegar al pàrquing i podem donar per acabada la ruta. La primera part fàcil, la segona moderada alta.

Distancia: 14.3 km.

Temps:       4:38 hores ( comptant l’esmorzar)







No hay comentarios:

Publicar un comentario