miércoles, 23 de marzo de 2022

15/03/2022 Montixelvo - Font de Ferri - Caseta de Magre - Moli de Aielo de Rugat

 

            Hui anem cap a la “Vall d’Albaida”, concretament al poble de Montixelvo, per aplegar cal anar per CV-60 fins eixir a la CV-619 en direcció a Castelló de Rugat, passarem al poble, després Rugat i aplegarem al destí. Deixarem el cotxe i a caminar.

            Una lleugera baixada per a fer boca, i entrem en matèria, en un no res caminem per senda a la vora el barranc “de les Fons”, passarem per baix d’un aqüeducte, i un pont de fusta. El dia plujos, caminem a bon ritme, portem equipatge de pluja per d’inseguretat del temps, entre els waypoints 6 i 8 hi ha una caseta de camp amb una porxada que en cas de pluja o tronada pot servir de refugi; estem al primer creuer; en el 8 anem cap a la dreta i a uns centenars de metres veiem una bassa de reg anomenada “del Sastre”, seguim avant sense deixar la senda i trobem la “font de Ferri”, un paratge encisador.

            Eixim per la dreta per una pujada escalonada, anem per dins d’un bosc d’arbres de ribera i pins, caminem per el costat del “barranc del Collado”, apareix la pluja, apleguem a un encreuament i anem a vorer una font de la que no sabem el nom.

 Tenim que decidir per on anar de tornada a Montixelvo, el track ens diu que a l’esquerra tenim que travessar una senda de vegetació molt espessa,, a la dreta no sabem com sera’.

Anem cap a la dreta a beure que passa, la pluja s’intensifica, anem per una senda de bon caminar, a uns 750 metres trobem una caseta de campa, de dues plantes, la que se esta a nivell de la senda te el sostre en bones condicions, aprofitem per esmorzar i eixugar un poc la roba que portem, el que pot es posa la recanvi, bevem amb gana la infusió timó que porta un company.

Estem a una zona anomenada “del Castell”, un company s’orienta perquè ha passat per la zona ja fa un anys. Anem cap a la dreta i trobem la “font del Castell”, esta seca i la bassa buida, la senda va fent un arc i girant cap a la dreta, apleguem a una carretera de formigó, anem per el costat del “barranc del Frare”, ens passen uns cotxes, a l’esquerra hi ha uns xalets de bona factura. Apleguem a un edifici que resulta ser un moli al terme d’Aielo de Rugat, davant tenim una caiguda entubada d’aigua, pugem amunt per una senda esvarosa i empinada, dalt hi ha una bassa de grans dimensions que emmagatzemava l’aigua i desprès deixar-la caure i moure la mola per moldre el gra. 

 

Girem a la dreta i tenim el llavador, seguim la carretera fins aplegar al poble d’Aielo, a l’entrada del poble un llavador públic, vorellem el poble, mes avant girem a la dreta i apleguem al segon encreuament que hem fet a l’anada. Tornem a passar per davant de la bassa “del Sastre”, uns centenars de metres mes i estem al primer encreuament, girem a la dreta. Veiem camps d’arbres fruiters en plena floració, el blanc dels ametlers, el rosat de les bresquilleres, es oliveres amb el seu verd; una meravella de colors. Girem a l’esquerra i enfilem l’ultima pujada al poble, caminem per dins del poble, la quietud impera al poble. Apleguem al que resulta ser la plaça de l’ajuntament, veiem una finestra medieval a la façana de l’ajuntament. Girem a l’esquerra i cap als cotxes. Ruta acabada, no ens hem mullat.

Dificultat: Fàcil

Distancia: 9.7 kilòmetres




No hay comentarios:

Publicar un comentario