lunes, 7 de marzo de 2022

02/03/2003 Les 5 Mamelles i el Teleraco

 

            Hui anem a fer una ruta per el terme de Aielo de Malferit, a la Vall d’Albaida. El punt d’eixida esta al costat del poliesportiu municipal. En aplegar tenim davant una serralada de nom capritxos “Les 5 mamelles”, nosaltres a caminar: per davant tenim 1,5 kilòmetres d’asfalt; anem entre camps d’oliveres, ametlers i fruiters d’os, la majoria tenen instal·lat reg degoteig, es l’única manera de que el arbres donen fruit i seguen rentables;  hi ha moltes cases de camp, algunes modernes, altres mes antigues.


            En el waypoint 2, girem a l’esquerra per una senda que passa desapercebuda, creuem un bosquet i tornem a l’asfalt, un centenar de metres i en el waypoint 4 a pujar, anem per una senda de pota i entre pins, al final de la pujada tenim una zona de zig-zag, girarem a l’esquerra a l’altura d’un cartell “al Teleraco”, la pujada empinada i molt pedregosa, deixes que el genoll el toca la cara, apleguem al cim del “Teleraco”, no hi ha vèrtex. Fem una parada per esmorzar, com sempre un festí de menjar, vi, infusions, etc.

Seguim per la cresta, a uns 500 metres apleguem al vèrtex del geodèsic del “Teleraco”, un indicador mot curiós assenyala la distancia en milers de kilòmetres del cim famosos com “Elbrus, Aneto, Aconcagua, Mulhacen, Everest, klimanjaro, Mckinley i Almanzor”, i com no banderes d’oració. Fotos de grup i a caminar, uns centenars de metres i girem a la dreta, una baixada empinada i apleguem a una pista forestal on girem a la dreta: Anem per l’ombria de la serra, caminem depresa i agrupats, doncs el lloc ens convida a xarrar. A la dreta un bosc de pins molts espès, son joves i necessiten una aclarida per a que puguem créixer sense tindre que competir entre ells.

Anem de baixada, aquestos caminals porten a bancals perduts, estem al terme de Montesa a “La Costera” abans devien plantar cereals, ara algun intent d’instal·lar degoteig, veiem plàntules aïllades de bambú, el que vol dir que hi ha humitat. Girem a la dreta i cap amunt, no hi senda, anem entre bancals, una pujada no molt llarga i tornem a la “Vall d’Albaida”, les vistes una meravella; anem per senda entre matolls, en un moment donat creuem un camp i agarrem un altra pista, aquesta ens porta a una antiga pedrera, en aquest punt entrem en asfalt.

En el waypoint 14 hi ha un amagatall on antigament es treia terra per fregar les cassoles, en cas de pluja pot servir de refugi, tornem a la civilització, cases de camp, xalets i camps plens d’arbres, una curiositat, hem vist un camp planta de “vinya americana” per taure esqueixos lliures de fil·loxera, sols ens queda aplegar al punt inici.

Distancia: 11.8 kilòmetres

            Dificultat: Moderada

            les 5 Mamelles i el Teleraco















No hay comentarios:

Publicar un comentario