jueves, 14 de abril de 2022

02/04/2022 Caserio de Benalaz i les fonts

 

            Com sempre i als llocs de costum anem cap al “Caserio de Benalaz” al terme d’Enguera, poble que pertany a la comarca de Canal de Navarrés, per aplegar al caserio cal anar per la A-7N-340 direcció Albacete eixirem en l’indicador “Anna” i després segui les indicacions cap a Enguera per la CV-590, passarem el poble i seguirem en direcció Aiora, a l’altura del Km 27 girarem a la dreta, hi que tindre en compte que els kilòmetres van de major a menor. Entrarem en el caminal i deixarem el cotxe a la vora del camí.

          

  La ruta la seguirem seguint el moviment de les agulles del rellotge, una lleugera pujada ens porta cap a la CV-590, la seguirem uns centenars de metres, girarem a la dreta en direcció a la “Casa Punchon”, anirem per pista.passarem per l costat de la casa i de seguida beurem una bassa, baixarem cap al fons del camp, un cirer a l’esquerra i a uns metres de la font de “Zapateros” la primera de la ruta.

            Seguirem cap amunt per pista, anem per el costat d’un barranc, veiem al costat un munto de pedres que ens conviden a fer un paradeta per esmorzar, gaudim dels entrepans i d’una reconfortant infusió de timó. Anem avant apleguem a un creuer i anem recte, degut a les pluges intenses de fa uns dies l’aigua corre per els camps d’oliveres, brollen les fonts amb força, i les carreteres son rierols. El primer camp a través del dia per una baixada ens porta a la segon font del dia “Martinejo”. Una advertència la ruta ens porta per varies propietats privades i cal no molestar als habitants, doncs hi ha que fugir de les pistes que porten a les cases i anar per la muntanya”.

            Una vegada passada la casa anem per pista ampla i de bon caminar, al final de la pista girarem a la dreta i per una pujada llarga aplegarem a la “Llomas Pare”, les vistes son impressionants, al davant un bosc de pins immens, al fons les serres del “Benicadell, El Montcabrer, els cims del Capurutxo i de la Silla”, la pista ens porta cap a la dreta a uns metres de la corba tenim a l’esquerra la font “d’Avila”, la tercera del dia.

Tornem cap arrere i al costar de la pista hi ha una fita feta de pedres i cap amunt, el segon camp a través del dia, al principi matolls i al cap d’uns metres s’endevina una senda entre els matolls. En aplegar a una pista girem a la dreta i anem cap amunt, al davant tenim un camp de molins de vent, el lloc esta tria a consciencia, fa molt de vent, apleguem a la carretera i caminem per la vora, la deixem a un centenar de metres i anem cap a l’esquerra seguint una senda que ens porta a la quarta font del dia. La de “Herreros”, es un naixement d’una grieta en una pedra, la tenim a la dreta de la senda, ens guia el soroll que fa, doncs esta tapada per unes broses, una pujada ens porta cap a la carretera on girarem a la dreta.

Caminem uns 500 metres per el costat de la carretera i girarem a l’esquerra per una pista que passa per davant del centre de transformació del molins, un altre tros de senda camp a través fins aplegar a un altra pista forestal, la pista un fangar, han passat camions i esta el terreny molt xafat. En aproximadament un kilòmetre girarem a l’esquerra i cap avall per una senda, al davant un corral, seguint la senda apleguem a la font  de “Benalaz”, uns gossos salvatges fan que anem amb cura i que no es pergam de vista, ens segueixen un centenar de metres per l’altra banda de rierol.

Apleguem a una bassa d’aigua que s’anomena “del Moli”, a uns 500 metres baixem per un ribot per acurtat la senda, anem per el caminal que porta a la “Casa rural de Benalaz”, a la dreta tenim la font de “Lespinet”, a un centenar de metres esta el “Caserio de Benalaz”, parlem en una dona i l’avisem de que hi ha gossos salvatges mes arrere, veiem el llavador de prou gran. Una pujada mes i estem al inici de la ruta.

Distancia: 13.9 kilòmetres

Dificultat: Moderada

Caserio de Benalaz















No hay comentarios:

Publicar un comentario