domingo, 10 de abril de 2016

09/04/2016 Font de Mariola - Mas i font de Prat - Cresta - Castell de Mariola


            Avui som 7, com sempre cafè i marxa, un canvi d'ultima hora, en compte d'anar a Biar, ens acostem a la serra de Mariola, farem un recorregut que sembla que té un bon caminar. Ens reunim en el lloc habitual a Alberic i iniciem el viatge per carretera, a passar el municipi de Bocairent a la segona rotonda girem a l'esquerra i anem cap a Alcoi, Al principi per a acostar-nos al punt de partida (La font de Mariola) sorgeixen els primers dubtes, un indicador ens diu 10 km, o l'indicador aquesta malament o a nosaltres se'ns fa etern, la carretera ben asfaltada però estreta, parem per a veure el gps i estem a prop, arribem sense problemes i a caminar, la senda ampla amb abundants tolls, les pluges recents li ha assegut bé a la terra.
            Deixem els cotxes i a caminar a l'esquerra el castell de Mariola en un promontori per on tornarem, el gps s'ha tornat boig, no assenyala bé l'adreça, maniobres de 8, i res al final cal reiniciar l'aparell, ara si que funciona, caldrà vigilar-lo de prop, anem pujant en suau pendent, a la nostra dreta l'Eixarc i el Carrascar de la Font Roja, anem per un pista forestal amb un arbrat impressionant, entre pins i carrasques que ens proporcionen ombra, de tant en tant un clar a la nostra dreta ens proporcionen unes vistes meravelloses.
            Seguim avant, xarrem de la senda que farem a l'estiu al Pirineu, el material que hem d'agafar, "llanterna, roba de pluja, alguna cosa de roba d’abric" el guia ja ens dirà que hem de portar, tinc entès que més de 6 kg. no és prudent. Un company de treball va dir que les botelles d'aigua de pet que són molt bones per portar l'aigua, es pleguen i recuperen la forma quan les omplis altra volta, comprovarem el sistema, trobem el mas de Prat, on hi ha una carrasca que te de diàmetre mes de 2.5 metres. Ben conservada, esplèndida ¿quants anys pot tindre? ¡A saber! No portem el material per poder calcular l’edat del arbre, fa uns any i sí no recordem mal, a un company li explicaren la tècnica, i es fa de la següent manera: es talla una rama menuda, es compten els anells de creixement, es mesura la circumferència del tronc, i una senzilla regla de tres, i aproximadament podem saber l’edat del arbre. Fem fotos per al record i anem avant, la pista ens porta a la font de del mateix nom, en aplegar a la font que esta protegida i esta tancada. Tornem arrere i busquem el sol per esmorzar. Com sempre mengem el entrepà de bona gana, després fruita, cafè i pastes i tornem a caminar. Tornem sobre el nostres passos i girem a la dreta, ¡sorpresa! No hi ha pista, sols una senda des-dibuixada ¡ en sembla que anirem cap a traves!, ¡avant!. Anem cap amunt buscant les petjades de la gent que ha passat abans, el gps en mà i la intuïció anem pujant cap amunt, l’esperançà de trobar una pista en anima, anem amunt seguint com podem algun tros de senda, xafant matolls, buscant un pas lliure de argilagues, pujant per les pedres.
            El guia no recorda qui li passa el track, i segur que ell també passà per el calvari, amunt, sempre amunt buscant trossos lliures de matolls, i ressona el crit de guerra de la Penya ¡gaudiu, gaudi!, després de una marxa dura, apleguem a la cresta, girem a l’esquerra i veiem les vistes impressionants a l’esquerra El Carrascar de la font Roja, també es por vorer el viaducte del barranc de La Batalla, el cim del menjador,  a la dreta La Mariola, es pot vorer la casa forestal que esta a uns metres de la Cava Gran, mes a l’esquerra esta situada la cava dels Voltors, a l’esquena el Montcabrer, s’endevina la Vall d’Albaida, aquest paisatge no es deixarà fins que baixem de la cresta, d’ara en avant alguna fita ens guiarà cap al nostre objectiu que es el Castell de Mariola, anem per la cresta, la senda es dura, però val la pena, els ulls de paren de mirar i admirar la vistes, de tant en tant una fita, rodegem un mur de pedra i baixem un poc i amunt un altra volta, buscant l’altura, a partir d’a hi la senda es fa mes dolça, hi ha mes pedra i menys matoll, hi ha mes fites i anem mes de pressa, en aplegar al final de la cresta, veiem el castell,  una baixada per un cremat que milla el nostre caminar, i enfilem cap a les runes, ara anem mes alegres,
 
¿ la setmana vinent a on anem?, ¿ a la cova de Les Dones?, ¿ o Ahin? Tot dependrà de les consultes, tinc que complir una promesa a un jove company, en funció de la resposta farem ¡el jove company te la seua iaia malalta, i a lo millor esta difícil que puga vindre! Canviem anirem Ahin, a recórrer el parc natural de la Serra d’Espada, apleguem al peu de la pujada del castell, i sorgeix una pregunta que hem arrastrat un bona estona, ¿educació i sanitat, publica o privada? Tots en decantem per lo públic, hi ha que cuidar i defensar lo públic. Compten anècdotes que ens ha passat, en carn pròpia, als amics, als coneguts. Estem a les runes del castell, es més be una torre de guaita, un forat permet entrar, una companya entra i aguaita per la porta, suposadament una escala permetia entrar, des-de aquest punt dominava els llocs d’accés cap Alcoi, un foc podia avisar a la resta de torres de guaita d’un perill que s’acostava. Fotos i avall per una senda en zig-zag i de bon caminar, baixem de presa cap als cotxes, en uns minuts estem baix, anem cap a la font per beure uns glops d’aigua, foto al anouer gran, que segur que a l’estiu dona una bona ombra.


            En acomiadem i cap a casa, mes tard un missatge diu que es impossible anar Ahin, un altre dia serà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario