domingo, 5 de junio de 2016

04/06/2016 Corbera - Mallá Verda - Torrentera - Cavall Bernat - Fontanelles

            Hui en som 11, hem recuperat a uns companys i tenim una nova incorporació, com sempre cafè i marxa, recollim a dos membres a Corbera i cap amunt. Son les 7.30 del mati, davant tenim la serra de corbera, l’idea es pujar fins al Pas de Sant Sofi i una vegada allí decidirem on anem, hi ha dos variants tornar per “La Malladá Verda” o pujar al “Cavall Bernat” per la torrentera. Anem avant i com sempre el dos bromistes del grup es deixen sentir, “que estàs molt guapa” i el marit davant, be a la senda, aquesta es a petició d’un membre que te que estar prompte a casa; no sempre les peticions es poder complir.
            Com sempre diversitat d’opinions “es per ací, hi ha senyals”, “el track diu que es mes avant”, al final decidim seguir el track, ¿es per aquella pujada? ¡ pareix que si!, a l’esquerra una residencia de meditació d’una ordre religiosa, segons ens compten per a fer meditació esta molt bé.
            La pujada ens porta a un camp abandonat que ens resulta conegut, “a hi davant hi ha una figuera bacorera” ¡si, la recorde quant férem la senda des-de Llauri!, ¡esta igual, a vorer qui es el guapo o guapa que agafa alguna bacora! Anem amunt i deixem el camí, entren en senda i ara ve la porta dificultosa, entre el kilòmetre 3 i el 4 hi ha un desnivell del 23.4% casi res porta el diari, “canvià de personal training” diuen els bromistes, anem amunt fent fotos, de flors, de plantes, la primavera a explotat, les ultimes pluges han ajudat.
            La font negra esta seca, el hivern no la fet brollar, una llàstima, a l’esquen la Ribera Baixa, el arròs esta plantat i els primer brots de les plantes, semblen fer un tapis de color verd, ¡ una meravella!. A la dreta la “Mallà Verda” es una de les alternatives per a tornar a Corbera, al “Pas de Sant Sofi” decidirem. Anem avant cap amunt, una companya diu “ahir en vaig passar, no tenia que haver fet tant d’exercici” li contesten ¡lo millor es parar el divendres per a recuperar-se!. Seguim avant el sol va calfant ¡ son les 9 del mati i segons l’hora solar son les 7!, no bufa el llevant, es prompte, seguim pujant.
            Entre el kilòmetre 4 i 5, el desnivell es mes suau, el 16.85 %, estem a prop dels “Pas”, el companys capdavanters, ha pres la decisió, ¡per la torrentera!, en aplegar al creuer com les cabres, anem pujant fins a començament de la pujada, es l’ultima abans d’esmorzar, ens espera una pujada tranquil·la mirant on poses el peus, cadascú al seu ritme, foto cap amunt, foto cap avall, al terra esta seca i les pedres estan fermes. En uns minuts estem dalt, un company va indicant el millor lloc per a pujar, per a la majoria esta no es la primera vegada, però sempre estem seguint els seus consells.
 
            En aplegar dalt les vistes son meravelloses, la Ribera Baixa i els camps d’arròs, , La Ribera Alta, l’Horta de Valencia, la Costera fins i tot es por vorer el poble de la Font de la Figuera, també el cims del Benciadell, El Montcabrer, con he dit abans ¡una meravella!. El esmorzar ¡perfecte! Acompanyat de vi, cafè, algo de licor, melmelada de taronja amarga, i dolç de coco. Foto de grup al vèrtex geogràfic i avall, la baixada es pronunciada, apareixen el bastons per alleugerir i descansar els genolls.
            La senda convida a la conversa, ¡he fet una ruta per Alcalà de la Selva, preciosa i molt bonica!, ¿quant la podem fer?, ¿el primer dissabte de juliol?, ¡val!, per davant tenim alguns compromisos, però queda confirmat.
            Anem avall en grupets, xarra que te xarra, ¡un company de altra penya s’ha doctorat en ferrates!, ¡ en ha fet varies, de menys a mes, i de tot tipus! ¡ la d’Enguera!, ¿la del pernil? (el nom li ve perquè es queda penjat d’una tirolina con pernil o cuixot)¡ si, eixa!, ¡ Les Marujes a Tavernes!, ¡ la de Villena!, ¡ la de Tous!.¡La meua dona en diu que després del Barranc de l’Infern, que no m’aficione!. Un bon record, per a comptar als nets.
            En aplegar al creuer ¿per on baixem?, ¿per l’antena o el barranc?, ¡esta la baixada de tres metres!, ¡jo porte una corda, per si de cas!, ¡decidit, anem per el barranc!, fa un anys era una senda de caçadors, ara es un SL, anem de baixada cap a “Les Fontanelles”, un company es queda darrer i espera per donar una sorpresa a la resta del grup, el seu crit sembla al d’un ós. Les rialles es deixen sentir per la senda, anem cap avall en aplegar a “Les Fontanelles” foto de grup, uns glops d’aigua i avant cap a Corbera, davant tenim el castell, estan restaurant-lo poc a poc. Sobre el monte que domina la población se encuentran los restos del castillo. Era muy extenso, ocupando una posición estratégica, dominando las riberas del Júcar. Las fachadas se conservan en bastante buen estado, no así el interior, que está en ruinas, es de origen romano y fue restaurado en época musulmana. Su torre es una de las más importante de Europa.”


         
   Anem per asfalt, ja tranquils, apleguem a bona hora, una maniseta a la porta d’un xalet en fa riure, un dibuix d’un gos menut “Peligro matahombres”, foto i avant, en un no res apleguem als cotxes, ens acomiadem fins a la propera setmana, a beure una cervesa ben freda, i a gaudir del que queda de setmana. ¿On anirem al proper dissabte?











No hay comentarios:

Publicar un comentario