Com sempre cafè i
marxa, hui en som 7, a les 7.45 estem al parking del Pla de Corrals,
pedania de Simat de la Valldigna, i al costat de Barxeta, que pertany
a la Costera. Com es costum de la Penya, al mes de juny es fa aquesta
senda, es per nosaltres un dia per a gaudir de la natura i com no un
“bocata” i cervesa ben freda. El recorregut es de 14 km. Entre la
anada i la tornada son 14 kilòmetres, prou distancia per cremar el
esmorzar.
Anem amunt per camí
vell i conegut, ens acompanyen “Claudio” i “Cagnolino”,
sempre amunt i avall, lladrant als gossos del xalets que voregen el
la ruta. En aplegar a la pedrera, ja descrita en altres ocasions,
anem a la dreta per fer la pujada cap a “L’Estret de Vinyavella”,
alguna figuera te bacores i ja se sap “a Sant Joan bacores, verdes
o madures segures”, en aquest cas esta verda. El camí esta em molt
mal estat, ple de reguerols, i pensem que no son provocat per la
pluja. El fotògraf, amb bon ull per les plantes, gaudeix de les
flors com un xiquet, i la càmera de fotos nova, l’ajuda molt.
¿Que pesarà amb
el Brexit? ¡al meu fill encara no sap res, la beca es per quatre
anys, si es compleix el programa te dos anys per davant!, l’opinió
generalitzada es que el anglesos van a perdre, de fet Escòcia vol un
referèndum d’autodeterminació perquè no estan d’acord en la
decisió que han pres els anglesos. A la part d’Alacant, la Costa
del Sol fins a Gibraltar, hi ha una gran quantitat d’anglesos que
viuen tot l’any i sembla que el “Brexit” es perjudica mes que
els beneficia. A l’esquerra esta l’Alt de l’Hedra ¿quant
pugem?, ¡hi ha un poc de senda, i un bon tros camp a traves, ja
mirem com aplegar!
¡A la nit sopar de
germanor!, hi han caminants que sols saben caminar cap al menjar, cap
a la muntanya res de res!, que li anem a fer. El dia ennuvolat,
tindrem sort si el dia no s’aclareix, caminem a bon ritme, ¡ per a
sopar portaré pinyes al forn!, ¡ no es la pinyonera, es la piña
o
Ananas
comosus! El
reguerols cada vegada mes amples i fondos, girem la vista arrere i
podem vorer la serra de Corbera, allà al fons, als nostres peus gran
quantitat de xalets i cases aïllades, gran part d’elles estan
habitades per anglesos, de fet al bar del poble sempre hi ha diaris
han angles. La muntanya segueix en bon estat, seca però bonica,
quant ens donem compte estem a l’estret de Vinyavella, el paisatge
canvia, pins gruixuts i alts, son preciosos, baixem cap al poble de
Pinet, a la Vall d’Albaida, esta en un cul de sac, de fet la pista
es el “Camí Vell de Pinet a Xátiva”, a l’esquerra “Les
Mamelles” dos muntanyes simètriques que semblen els pits d’una
dona; a la dreta “La Penya del Sol”, com sempre ben il·luminada.
Anem avall cap al
poble, a l’esquerra un encreuament que porta per pista a Barx,
també de bon caminar, podem trobar al llarg del seu recorregut,
sempre a ma dreta la senda que porta al “Surar de Pinet” i mes
avant esta el desviament cap al “Barranc de Manessa”. ¡ Hui dia
de mercat al poble!, ¡donarem una ulladeta al mercat!, esmorzem al
carrer, baix l’ombra d’un para-sol. Tant el mitjos bocates, com
el sencers estan molt bé, de truita de ceba, de carxofa, amb
botifarra, amb xoriços i alguna llonganissa. Estem al cafè i un
company celebra el seu aniversari, pastissos i cava, i per rematar
herbero. Ben plens desprès del esmorzar, tornem cap al Pla de
Corrals, costera amunt, xarrant de tot un poc, apareix altra volta el
“Brexit”, sempre interessos econòmics, ix a relluir la II guerra
mundial, darrere de totes les coses bones que va portar, i com sempre
interessos econòmics, algunes industries americanes tenien accions
de empreses alemanyes i demanarem reparacions de guerra, fabricaven
motors per als tanques americans i la filial alemanya fabricava motos
per als panzers, guanyarà qui guanyarà la guerra, la ciutadania
posava el morts, i els accionistes engreixaven les butxaques, i
altres empreses no molt conegudes que feien lo mateix, a costa del
morts feien negoci.
El fotògraf
contínuament va a la seua, fotos amb macro de plantes i flors,
sempre acompanyat del seu fidel escuder. A la dreta tenim un avenc
catalogat, a l’esquerra la pujada al “Buixcarró”, un camp de
prunes, estan verdes i acides. Avall, la senda avall, soroll de
motos, dos motos de trial encapsa-l’en una comitiva de boguis, ara
sabem qui possiblement destrossa els caminals i les pistes.
El dia se va
aclarint, a la dreta tenim el “Penyalba”, enfront la serra de
Corbera i a l’esquerra, el penya-segat del “Buixcarró”, en un
no res estem al parking, un company s’adelantat i li ha donat temps
a fer la sesta del borrego. L’entrada de l’estiu ens ha
respectat, no ha fet massa calor. Ens acomiadem, tenen presa per anar
a casa a preparar el sopar de germanor. ¡Adeu!
No hay comentarios:
Publicar un comentario