martes, 4 de octubre de 2016

01/10/2016 La senda inacabada del Toll Blau


            Com sempre a les 7 fem marxa cap al Domenech, lloc d’encontre quant anem cap a l’interior d’Alacant o la zona de la Vall d’Albaida, hui en som 10, anem a recórrer la senda que férem el dia 03/09/2016, son aproximadament 17 km. En aplegar a la primera redona de Bocairent, girarem en la tercera eixida, enseguida anirem a la dreta i l’altura del poliesportiu a la dreta, aparquem i a caminar, es un carrer sense eixida i tenim que procurar no tapar cap eixida de les cases.
 
     
       Al principi anem per asfalt, però no hi ha que preocupar-se, sols son un centenar de metres, després passem a camí de terra i un poc després a senda pura i dura, anem a bon ritme cap amunt sense cap dificultat, el rencontre amb alguns companys ens porta bones noticies. “¡Ja es pilot, ara finalitzar les practiques i treballar!”, anem amunt, el company que ha eixit de una lesió “dolor, molèsties?, de moment res!, al capdavanter porta un bon ritme, “Pujar, el que diu pujar, puges molt!, baixar, ja borem,!”. No es dona per assabentat, seguim avant, la senda es sinuosa i de bon caminar, una corba a dreta ens passar per un barranc que en època de pluges pot ser molt perillós, hui el sol brilla, no fa massa calor, les jaquetes van guardant-se a les motxilles, “d’ara en avant pantaló llarg, va fent frescor de bon mati!”. “Un dels gossos entra en un tancat, “que no has vist el fil en pua, ix d’a hi enseguida!”, li diu el amo, es gos mira amb pena, i segueix cap amunt, “hui fara mes de 17 kilòmetres, estic segur, ja et cansaràs!”, anem per baix de la carretera, no passen vehicles, la senda esta clara, i de tant en tant marques roges i blanques, es el GR7. Apleguem als guardarails de la carretera i tenim que votar-los per entrar en el caminal de terra i entrem en senda coneguda, la pujada senzilla, sense cap de dificultat, la senda es ampla, ens eixamplem i anem xarrant una casa en ruïnes ens eix al camí, por donde?, a la derecha!, el company que fa de llebre, o millor di el que estira del grup, sempre davant, alguna vegada a tingut que tornar arrere per haver-sen passat de la cruïlla. Canvia el paisatge, deixem el bosc i caminem entre camps de cultius, “mireu quina tanca de pedra mes bonica”!, efectivament a la dreta una tanca de pedra seca divideix un mas del camps de cultiu, hem passat al menys dos vegades per aquest lloc i ni mirar-la, a l’altura de l’abastiment girem a dreta per una senda i ens estirem com un xiclet, un safranet als peus i foto, el fotògraf-botanic va quedant-se arrere, “esta reorganitzant el seu coneixements botànics i posant-se al dia, comprant llibres o en préstec de la biblioteca”!, diu un company, anem baixant per traçades de BTT que han fet als marges dels barrancs. En les cruïlles, tenim que esperar-lo i que no es despiste.
          
  Davant les deixalles del castell (sense nom), apleguem al bosquet i fem foto del grup, seguim avant, “esmorzem? A les deu com sempre”!, passen uns minuts i s’acaba la senda, entrem en caminal ample, una tanca de troncs a la dreta i envoltats per bosc de ribera i carrasques,” açò volia jo, estem a la font de La Coveta, naixement del riu Vinalopó!, que bonic”!, foto de grup,  esmorzem?, si!. Busquem seient i qualsevol pedra es bona, apareixen els entrepans, les olives, papes, el dolç i cafè, no podem demanar mes.
            Anem per la vora del riu, un bosc de ribera esplendorós, els arbres comencen a canviar de color, hi han verds de totes les tonalitats, una meravella, el lloc convida a fer fotos, passem un pont i canviem de vora de riu, es un passeig agradable, en aplegar a la fabrica de Blanes, veiem els canvis de l’industria, xemeneia, electricitat, fabrica antiga i fabrica moderna, tot junt, el pas dels anys en una ullada.
            Girem a la dreta cap al camí de Mariola, anem guanyant altura a poc a poc, i veiem les diferents tonalitat del bosc de ribera, de les carrasques, del pins.
            Una carrasca centenària ens fa obrir els ulls, ben cuidada, li fem fotos per a la posteritat i sobretot davant del tronc per poder fer-nos una idea del diàmetre del arbre.
Seguim avant, cap amunt apleguem a la font de la Malladeta, li fem una ullada i la canya esta al seu lloc, bon arreglo li feres, esta on la deixares i sense caure!, diu una companya. Referint-se a la canya que quant passarem un company va millorar l’eixida de l’aigua. Seguim avant, pujant un poc, a la dreta “El Morro del Porc” a l’esquerra, la “Mariola” al complet inclòs el “Montcabrer” i “l’Eixarc”. “Veieu aquella casa amb la teulà i al torre en forma de campanar?”, pues per allí passarem el dia de la nevada, te bodega, pues a la porta tenia bocois de fusta!.
            Uns caminants amb gossos, “agarreu a Darko i Canyolino, que venen gent amb gossos”!. Ens envolten camps d’oliveres ben cuidats, han fet una mena de solc als arbres per a que la pluja penetre mes al fons de les rails del arbres, i algun solc al camí per a que l’aigua sorregue els camps.
            Ja estem a prop del “Pla de l’Anima”, prompte girarem a l’esquerra per fer la baixada cap a poliesportiu !, anem xarrant i de sobte “arrere que no es per a hi, tenim que girar a l’esquerra”!. Anem cap amunt i ara una baixada tranquil·la, una cadena i un caçador “no podeu passar, estem fent un ganxo al porc senglar!, tardareu molt? Uns 10 minuts! que fem,! esperem?, sí!, ,escoltem tirs, crits, lladris dels gossos, podem passar per algun lloc?, tindrem que tornar arrere!, pues arrere!, amb aquesta gent no podem confiar!, la teoria diu que son un màxim de 2 hores, i la vista no hi ha res a fer!, arrere, busquem la senda de pujada i un altre dia tornarem!. Dit i fet anem cap arrere i seguin les traçades del gps anem cap a la carretera, xarrem de la irresponsabilitat d’alguns caçadors, mes tornar arrere i no discutir del sexe dels angels!. En un no res apleguem a la carretera i veiem la senda per davall de les proteccions de la carretera, cap aval anem molt be, una foto al grup ressagat i en un minuts estem al cotxes. “Fem el Cavall Verd?”, on esta? a la vall de Laguar!, a la part de dalt de Benimaurell! Dinem al bar?, sí! cuscús!, quant la fem?, en unes setmanes! En acomiadem fins a la propera setmana.

            La cervesa de rigor no podem fer-la, el bar que coneguem esta tancat, a l’altra serà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario