domingo, 13 de junio de 2021

12/06/2021 Vilallonga (Villalonga) - Castell - Font del Grill - Casa del Metge - Forna

 

            Hui tenim per davant un dia de calor segons diuen les prediccions del temps, aquesta ruta te molta ombra per a fer-se en estiu. Als llocs de costum eixim cap al poble de Vilallonga o Villalonga, deixem els cotxes al carrer camí de Forna, davant del mini·zoo que hi ha al poble.

  

            Eixim cap a l’esquerra per un caminal asfaltat desprès de caminar a 1 kilòmetre aproximadament girem a la dreta i un altra vegada a la dreta, al costat del camí a l’esquerra veiem un cartell menut amb la llegenda “barranc del Castell”, entrem en senda cap amunt, la pujada lleugera, els esbarzers han omplit la senda i tenim que anar amb cura, ha uns 300 metres girarem a l’esquerra. La zona es molt ombrosa, la serralada a l’esquerra a l’esquerra ens dona ombra, 185 metres tenim que girar a l’esquerra i per on tornarem, anem pujant poc a poc, ens esperen 500 metres de pujada, de vegades en zig-zag i altres un poc verticals, tenim que anar amb cura doncs hi ha cartells avisant que entrem en un lloc perillós, en aplegar dalt fem una ullada a les ruïnes del castell, unes fotos y avall, no deurem estar molt de temps al cim per evitar accidentes.


  

            La tornada es per el mateix lloc i tenim que anar amb el ulls ven oberts ja que es molt fàcil anar-sen per sendes que han obert els porcs senglars, en aplegar baix girarem a l’esquerra i entrarem en la senda de pujada. Un altra vegada la senda esta poc xafada, tenim que apartar els matolls i els esbarzers que creixen a l’altura dels turmells, hem creuat el barranc i anem cap amunt, ens espera un apujada per la solana del barranc, anem sempre per l’ombra, a l’esquerra tenim les millors vistes del castell, des de l’encreuament i a uns 800 metres tenim la font del Grill, sols eix un filet d’aigua on beu el gos.

 

            Des de eixe punt anirem lleugerament a l’esquerra i davant tenim un pujada vertical, no tenim que fer cas d’una mena de senda que hi ha a la font i que no porta a cap de lloc; anem amunt i la senda gira poc a poc cap a l’esquerra, a uns 600 metres de la font aplegarem a un creuer senyalitzat, girarem a l’esquerra i a un centenar de metres tenim la casa del Metge, lloc on aprofitem per esmorzar.

 

 

            A 2 kilòmetres aproximadament tenim el poble de Forna, xicotet nucli urbà que pertany al municipi de l’Atzuvia, a la comarca de “La Marina Alta”, per davant tenim una baixada llarga i en alguns trams amb una forta pendent, al anar per l’ombra no podem gaudir de les vistes, doncs si gaudim de la gran quantitat de pins i garrofers que hi ha a la serra, la major part son cultius abandonats, abans de aplegar al nucli urbà s’obri el bosc, a la dreta tenim l’imponent castell de Forna que va pertànyer a l’ordre del “Templaris”, esta dalt d’un turo, i com sempre hi ha coses que “embruten” el paisatge, unes pedreres!.

 

            Apleguem al nucli ens refresquem amb una cervesa ben fresca, fem una xarrada a l’ombra d’una morera, i tornem cap arrere, ens espera una pujada ben llarga, i ja sabem que “tot el que puja baixa”, desfem el camí i siga que hem refrescat i que volem acabar prompte la ruta, sense donar-nos compte estem dalt. Va fent calor, però no patim massa perquè de tant en tant bufa l’aire, apleguem a la casa del metge, i des de eixe moment anem per senda plana, que no deixarem fins aplegar a l’anomenada “Costera de Senent”, en eixe punt s’obri el bosc i a la dreta tenim el castell, i davant “la Safor”, la baixada es prou empinada, en un no res estem el cotxes.

Qualificació; Moderada

Distancia: 10.3 kilòmetres (lineals)

T. en moviment: 5:30 hores

T. parats: 34 minuts


No hay comentarios:

Publicar un comentario