miércoles, 23 de junio de 2021

22/06/2021 Port dels Tudons (Alcoleja) - Moleta d'Aitana - Font dels Arbres

 

            Com sempre i de bon mati eixim cap al poble de Alcoleja, a la comarca del Comtat, per aplegar al poble anirem per la A-7, fins a la eixida de Cocentaina-Benilloba, anirem per la CV-790 a Benilloba, el passem anirem per la CV-71 en direcció a Benasau, on girarem per la CV-770 fins aplegar al poble d’Alcoleja, el travessarem i anirem carretera amunt fins aplegar al port “dels Tudons”. A la dreta podem deixar el cotxe, a l’esquerra tenim l’entrada a la base militar d’Aitana.


            Començarem la senda per l’esquerra de l’entrada a la base, al principi anem per una mena de pista forestal, els primer 1.400 metres son empinats, pedregosos i de pantaló llarg, no pugem en zig.zag, al contrari com se puga, el guia puja mes per intuïció i bon fer. Hi ha que anar en compte perquè en un breu tros de la senda girarem varies vegades a la dreta, a partir del waypoint “7”, ens orientarem per les fites que hi ha a la senda, en la primera fita s’obri el bosquet, i podem vorer als voltants les serres d’Aitana, Bernia, La Serrella, El Pla de la Casa, La Malla del Llop, El Benicadell, El Montcabrer, Els Plans fins i tot es pot vorer el litoral de des de Benidorm a Alacant. Davant tenim serra d’Aitana i les seus antenes, tenim la sensació que esta ha hi, però es fals, primer tenim que aplegar a la Moleta, hi ha fites abundants i altres les hem realçat.

        

    Hem deixat arrere el terme de Alcoleja i entrem en el de Confrides, davant tenim un munto de pedres que nosaltres deixem a l’esquerra, unes fites mes i estem al peu de la Moleta, ara la pujada es suau, en un no res estem al cim. No hi ha referencia geodèsica, sols hi ha un ferro plantat, busquem l’abric de la serra per esmorzar, fa vent prou fort.

            Per baixar de la Moleta, tenim que fer un destrepe, doncs no hi ha alternativa per baixar, ens espera una baixada curta, una pujada, un altra baixada i la pujada final, davant sempre les antenes, busquem una baixada a l’esquerra i la trobem, es una senda de pota en bon estat, esta un poc amagada. Ens espera una baixada tranquil·la amb molta ombra, anem per dins d’un bosc de pins, la temperatura es agradable, baixem depresa, estem envoltats per coxinets de monja, sàlvia en flor, timó i altres plantes, ací podem vorer que les plantes no s’han assabentat de que estem a l’estiu, en un no res estem a un caminal, davant tenim la Serrella, i uns llogarets que ens porten bon records. Fins aplegar a la font de l’Arbre sols hi ha que seguir el camí.

            Al paratge de la font de l’Arbre, girarem a l’esquerra i no deixarem el camí fins aplegar al port dels Tudons, ens espera un camí en bon estat, no fa calor i el dia acompanya, tenim una temperatura ambient de 22º, a la dreta tenim la Serrella, i davant El Montcabrer, i el Comtat.




 

No hay comentarios:

Publicar un comentario