viernes, 11 de junio de 2021

Circular d'Alcoleja (Moli, barranc de la Xarquera, font de l'Arbre , Riola de Sant Gabriel)

 

            Com sempre i de bon mati eixim cap al poble de Alcoleja, a la comarca del Comtat, per aplegar al poble anirem per la A-7, fins a la eixida de Cocentaina-Benilloba, anirem per la CV-790 a Benilloba, el passem anirem per la CV-71 en direcció a Benasau, on girarem per la CV-770 fins aplegar al poble d’Alcoleja, el travessarem i a l’esquerra hi ha un indicador de pàrquing on deixarem el cotxe, dins del poble es molt difícil deixar el cotxe.

            Iniciem la ruta al pàrquing, anem un tros per la carretera prou tranquil·la, girarem a l’esquerra (al anar i dreta al tornar)*, entrem en aquest punt en senda, i desprès en camí de terra, seguim caminant i a la dreta (al anar esquerra al tornar)*, seguim per el camí i mes avant tenim un antic molí, possiblement de farina, ja esta abandonat de fa molt anys, si passem entre un dels arcs podem vorer les restes de l’aqüeducte molt interesant, esta tapat per l’hedra.

            

Seguirem avant per el camí, en aquest moment iniciarem una pujada llarga per la zona d’ombria molt fresca a l’estiu, des de l’eixida fins al moli ens acompanyarà el soroll cantiri de l’aigua, ben conduïda per sèquies menudes que es fan servir per regar els hortes que envolten el poble. A l’esquerra tenim el barranc de “la Xarquera” que no deixarem fins aplegar al waypoint 8, a la primavera oficial, segons el calendari les flors, les plantes i tots el arbre estan en un moment espectacular, podem vorer falagueres, didalera?, sàlvia en flor, aurons, i altres plantes.

            El poble esta a una altura de 683 aproximadament, fins aplegar a una casa abandonada que esta a uns 996 metres d’altura, es tot un paisatge impressionant a l’esquerra esta plena de bancals abandonats en unes costeres amb fort desnivell, els camps apleguen fins on s’acaba la terra, d’a hi en avant es pedra pura i dura.

            En aplegar a la casa abandonada tenim davant una panoràmica meravellosa, el cim de “la Serrella, El Pla de la Casa i La Mallà del Llop, als peus la Vall de Confrides”. Desprès d’esmorzar i fer una ullada al paisatge, anem un metres arrere i tornem a pujar per canviar de vall, hui no tenim que pujar a cap de cim, pugem en zig-zag, apleguem al punt mes alt del recorregut, fem una xicoteta baixada per camp a través fins aplegar a la font de “l’Arbre”.

Ja fa uns minuts que davant tenim la serra “d’Aitana” i les seues antenes, en la font anem a la dreta per pista, mirant de front a la serra a la dreta tenim “la Moleta d’Aitana”, a uns 2,2 km. girem a la dreta i baixem per senda, passem per davant de la font de “l’Espinal” i que no brolla, s’han acabat les pujades, la senda ombrosa i de bon caminar, trobem una casa aïllada i de bona factura, te una font tancada en pany i clau, cosa que ens decepciona, afortunadament portem aigua de sobra. En aquest lloc s’inicia una baixada plena d’encreuaments, hi ha que tindre en compte que la senyals SL, estan pensades i pintades per a pujar, i algunes estan desdibuixades.

En aplegar a una porta que dona accés a la pista forestal girarem a la dreta per la carretera comarcal, a un centenar de mestres girarem a l’esquerra també per senda, també en una successió d’encreuaments, de sobte tenim davant un hotel en mig de la serra, es espectacular, per el lloc, per la construcció, passarem per l’esquerra del edifici, un empleat ens informa que esta obert des de el mes d’Abril fins a finals de setembre, es un lloc ideal per fer una escapada fe cap de setmana tranquil.

El soroll de l’aigua torna a fer acte de presencia, estem ja al final de la senda, des de que hem girat per davant de la font “de l’Espinal”, sempre havem gaudit d’ombra, apleguem a l’encreuament i que a la dreta esta el moli, uns minuts mes i estem al cotxe, la ruta es pot qualificar con moderada, depèn tot de la forma física dels caminants.

T moviment:   4:07 minuts

Temps  parats:0:24 minuts

T. total:           4:30 minuts

Kilòmetres (lineal):   15,2

Kilòmetres (reals)      17,2

No hay comentarios:

Publicar un comentario