lunes, 14 de febrero de 2022

12/02/2021 Canyada d'Almansa, Font de penyarroya, Barrancs de la Carrasca i del Gatillo

 

            Als llocs de costum ens reunim per anar a recórrer una senda per “La Canal de Navarres”, comparada amb un altra realitzada, es molt pareguda. Doncs anem a ja.

            Hui la ruta esta moguda, impossible aparcar al lloc d’inici de la ruta, teníem previst deixar el cotxes on esta el cartell informatiu, esta passat el punt quilomètric 15; en aplegar al lloc esta ple de cotxes, suposem que deu de se una batuda de porcs-senglars, no es així, son senderistes que al llarg del mati entropessarem amb ells.


            Comencem la ruta per “La Vereda d’Almansa”, es plana cosa que ens sembla sospitós, anem relaxats i xarrant, al principi la ruta no te cap problema, una recta llarga, en aplegar a un creuer anem recte, quant apleguem a l’altura d’una casa girem a l’esquerra, seguim recte i al pròxim creuer tornem a girar a la dreta, seguim al recte la pista forestal sense deixar-la en cap moment, en el waypoint 5 girarem a la dreta, anirem uns centenars de metres i girem un altra vegada a la dreta, en el punt 7 tornem anar cap a la dreta, en aplegar al punt 8  beurem un indicador “Fuente de Penyarroya”, en aquest punt girarem a la dreta i entrem en matèria, deixem la pista i entrem en senda, seguim avall i beurem una fita, a un centenar de metres anirem cap a l’esquerra i trobarem la fon, brolla un filet d’aigua.

            En aquest punt ens despistem i seguim una senda que de colp s’acaba, decidim baixar camp a traves; ja que des de dalt veiem una pista forestal en aplegar a ella anem cap a la dreta, en cap moment hem deixat d’estar a l’ombriu dels pins; hem vist gran quantitat de “processionària”, girem a l’esquerra en el punt 15, sempre seguint la pista en el punt 16 girem a l’esquerra fins aplegar al 17 on entrem en senda, en el punt 18 girem a l’esquerra i tenim que fer un destrepe equipat amb un corda gruixuda seguim la senda fins aplegar al abrigo que esta al barranc “del Gatillo”, ens crida l’atenció la gran quantitat de formacions calcàries que pengen de les parets verticals, algunes semblen estalactites i altres una mena de corda.

            Passem l’abrigo i seguim la senda on girem a la dreta i pugem cap amunt, entrem en pista, a un 200 metres la pluja a llavat la terra i ha deixat el sol nuet, esta ple de fòssils de closques de petxines, seguim la pista fins aplegar a la carretera, girem a la dreta i a uns 200 metres girem a la dreta per un antic camí molt des-dibuixat, en aplegar a un indicador girem a l’esquerra i anem cap avall, el recorregut es curt i en un no res estem al “Cueva de Teresa”, es un abric per a tancar ramat, tornem cap arrere i seguim la pista. Des de aquest punt la senda esta plena de pins tombats, alguns sencers, altres tallats; no es una senda a l’ús, sembla una “pista americana”.

            Apleguem a l’altura d’un pi prou gran escoltem veus a la part de baix, un grup de senderistes pugem cap a dalt, la senda marcada amb punts blaus no el agradat i pugen cap amunt. Els deixem passar i saludem als coneguts, nosaltres baixem i anem cap a la dreta seguint la senda, apleguem a un pla que forma el “barranc de la Carrasca”.

 

Saludem a un altre grup de senderistes i ens indiquen per on podem pujar. Una trepada per una zona molt esvarosa i cap amunt, girem a la dreta i trobem un altre abrigo, tots els que hem vist tenen el sostre fumat, anem cap amunt i l’eixida es un badall a un bloc de pedra, el pugem sense cap dificultat, seguim la senda per una lleugera pujada, estem rodant la “Cuesta del Atochar”, estem a un terreny amb pins i amb alguna clariana, deixem la senda per anar a bucar la carretera, tenim davant un ramat de cabres i ovelles. Apleguem a la carretera i caminem per una mena de senda que hi ha a l’esquerra de la carretera, així evitem l’asfalt. La ruta ha segut divertida i molt entretinguda, hem gaudit d’un bosc de pins magnífic que ens ha deixat meravellats.

Dificultat: moderada

Distancia: 12.8 (GPS)

                 14.6 (GARMIN)

Vereda d'Almansa - F. de Penyarroya - Barrancs de la Carrasca i el Gatillo


















 

No hay comentarios:

Publicar un comentario