domingo, 6 de febrero de 2022

03/02/2022 De l'ermita de Sant Cristofol al Montcabrer

 

            Als llocs de costum en reunim per anar a recórrer una ruta que ja férem fa uns anys.

            Per aplegar al hi que anar per la A-7 en direcció Alacant, en passar el anomenat “Port d’Albaida”, eixirem de la A-7 per l’eixida 432 de la N-340 en direcció a Muro del Comtat, seguirem la carretera, girarem a la dreta en direcció a Cocentaina i a l’altura de la segon redona girarem a la dreta i seguirem la indicació “Ermita de Sant Cristofol”, en aplegar aparcarem el vehicle i a caminar. La senda es lineal.

            Una advertència la ruta fins aplegar al cim del “Montcabrer” es una pujada continua, la senda la podem qualificar com “Dificíl”. Una lleugera baixada al principi i de seguida entrem en matèria, cap amunt sense parar; anem entre pins; en  el primer waypoint tenim un merendero, un poc mes avant tenim la font de la “Penya”, on no brolla l’aigua; un poc mes avant tenim un mirador on podem vorer el “Comtat”, i les serres del “Benicadell, la Grossa, la de l’Albureca, Aitana i la Serrella”.

 

            Seguim avant i apleguem a la font de “Les Huit Piletes”, es una font formada per 8 bassetes per on baixa l’aigua de manera escalonada, en aquesta brolla l’aigua. Un poc mes avant apleguem a un creuer i anem cap a la dreta; sempre anem per l’ombra, una vegada passat l’encreuament apleguem a un altre mirador, al fons de la vall i degut a les altres pressions el fum dels focs on estan cremant la llenya d’olivera no va cap amunt i forma una boirina.

            Seguim avant a la font de “l’Esquererola”, no brolla l’aigua; seguim avant i apleguem a un altra font “la de Sanxo”, per aplegar a ella hi ha que pujar per una escala de pedra, els escalons pareixen per a gegants, aquesta te aigua no en brolla molta doncs es por beure, seguim avant i veiem la font del “Mas de llopis” que esta seca, en aquest punt deixem el pins i a la dreta podem vorer un antic mas de grans proporcions sols queden els murs, seguim avant i en aplegar a un creuer on hi ha una bústia on hi ha papers per estampar la firma dels caminants que vulguen, la senda que be per la dreta puja des de Agres, girem a l’esquerra i enfilem la pujada final fins al cim, la senda estreta i de bon caminar, apleguem a una paret de pedra on a la banda de baix esta la “font del Pouet”, hi ha humitat doncs no brolla l’aigua, uns metres i girem a la dreta i poc a poc pugem, sols ens queda una pujada fins aplegar al vèrtex geodèsic, en un moments apleguem dalt i del molló de formigó sols queden unes xicotetes restes.

 

            Fem una ullada als voltants i fotos, xarrem amb un grup de senderistes d’Alacant, un d’ells es de Bolulla. Al front la “serra Grossa, El Benicadell, Les Penyes Monteses, el Mas de la Foia Redona, el Carrascar de la Font Roja, La Blasca” i moltes serres mes.

            Tornem cap arrere, ara la senda de s’ha convertit en una senda de bon caminar en una esvarosa i de mal caminar, la graveta menuda i la terra solta fa que baixem amb cura; va fent calor i aprofitem una paradeta en el mas per llevar-nos capes de roba i fer uns glops d’aigua, fem una ullada mes entretinguda a la font del mas i esta totalment seca. En aplegar a la font de “Sanxo” ens refresquem, uns moments d’esplai i baixem els escalons de gegant; anem desfent el trajecte, la baixada es mes relaxada i no tant fastigosa; ens parem als miradors per a gaudir de les vistes, en la font de les “Huit Piletes” tornem a refrescar-nos, en aplegar a la font “de la Penya”, accelerem el pas doncs la senda ja no es tan esvarosa.

            Apleguem a l’ermita i fem uns glops d’aigua i anem cap a casa.

Distancia: 12.3 kilòmetres

Dificultat: Difícil

Montcabrer



















No hay comentarios:

Publicar un comentario