lunes, 28 de febrero de 2022

24/02/2022 Relleu - Passarel·les de Relleu

 

            Hui anem a recórrer una SL al poble de Relleu, aquest poble esta situat a la comarca de “La Marina Baixa”, a la província d’Alacant, per aplegar al poble es pot anar per la A-7 fins a l’eixida 66, agarrarem la CV-770 en direcció a Orxeta, en passa el poble girarem a l’esquerra per la CV-775 fins arribar al poble, en el poliesportiu hi ha un pàrquing lliure, es una alternativa als altres dos que hi ha al poble.

            Per a anar a les passarel·les hi ha que reservar entrades, doncs hi ha moltes sol·licituds per a entrar.

            La ruta en aquest cas l’iniciem des de el mateix pàrquing, recorrem els carrerons estrets del poble; passem per davant de l’ajuntament, anem avall i al final d’un carreró amb molta pendent girarem a l’esquerra, a un centenar de metre borem les primeres senyals de la ruta “SL”; hi ha que aprofitar l’ombra de les cases del poble, en tota la ruta sols trobarem un pi molt gran i alguna olivera; recomane no fer la ruta en època de calor.

            Trobarem les restes d’una sèquia per la anys arrere corria l’aigua, ara sols queden unes xicotetes canaletes plenes de matolls. La terra es blanca tirant a gris, la majoria del camps estan abandonats, algunes casetes de camp estan restaurades i tenen xicotets horts, creuarem la CV-775, on hi ha que anar amb cura.

            La senda no te ninguna cosa digna de menció, a uns 515 metres de l’encreuament en la CV-775 trobarem el riu “Amadorio”, sol porta un filet d’aigua, unes pedres ens ajudaran a creuar-lo,; en la ruta en acompanyaran el cims del “Puig campana, el Cabeço d’Or, el penyo Divino, Aitana i la seua bola” i altres que no coneguem; tornem a caminar per una carretera i a uns metres un altra vegada camí de terra, en el Waypoint 16 borem un forn de calç al menys esta en peu, en aplegar a un pi molt gran girarem a la dreta, i en un no res estarem al punt de control d’accés a les passarel·les. Sols es pot entrar en grups de 15 persones, un pont de fusta ens dona accés a un mirador, primera parada per fer fotos de la presa, i vorer l’antiga pressa de Relleu. Les passarel·les permeten caminar amb tranquil·litat per elles i si et trobes en algú sols tens que arrimar-te a la pedra.

Ens comenten que volen allargar el recorregut, per davant tenim un recorregut de 200 metres; les vistes son espectaculars, al fons del riu hi ha algunes basses d’aigua verda que dona una pinzellada de color al fons del barranc. En aplegar al mirador de cristall tenim que tornar arrere, el recorregut es fa curt i ens quedem en ganes de més. Fotos i mes fotos de grup o a soles; desfem el camí i en aplegar a l’entrada tornem cap arrere, al estar altes veiem a gent que caminen per el fons del riu que esta sec, en èpoques de pluja no es aconsellable anar per el fons, seguim el llit del riu i el calor es fa de notar, el sòl cau de ple i anem llevant-nos la roba i quedant-nos en samarreta.

 

La terra esta seca, fa temps que no plou, el calcer i el baixos dels pantalons estan blancs de la pols, eixim del caixer del riu i pugem cap un mirador, el nivell màxim de les aigües de l’antic embassament es veu molt clar. Anem cap amunt poc a poc, en aplegar a una carretera la seguim i no la deixarem fins aplegar al poble, en aquest punt es pot deixar el cotxe per aproximar-se a les passarel·les per a la gent no acostumada a caminar. Mes avant deixarem a la dreta la senda del track original, al arrimar-nos al poble hi ha moltes cases de camp convertides en residencies permanents, apareixen camps cultivats d’oliveres i ametlers, la majoria tenen reg per degoteig. Abans d’entrar al poble tenim a la dreta multitud de camions i maquinaria pesada fent moviment de terres, pareix ser una nova urbanització, en aquestos moments el sector serveis es principal motor econòmic del poble, l’agricultura es secundari.

Distancia: 10.2 kilòmetres

Dificultat; Fácil

Passarel·les de Relleu




No hay comentarios:

Publicar un comentario