sábado, 17 de diciembre de 2022

24/11/2022 Barranc de Ferrando – Alt de Valencia – Besori – Barranc del Tio Traca

 

Per plegar al punt d’inici cal anar per la CV-50 en direcció a Xiva, passarem els poble de l’Alcudia. Carlet i en aplegar a l’encreuament de Llombai girarem a la dreta, passarem entre els pobles de Llombai i Catadau, deixarem a l’esquerra Alfarp i en passar el pont del riu Mare girarem a l’esquerra en el primer camí que trobem, seguirem la carretera fins aplegar al punt d’eixida.

           

Entrem en el barranc “de Ferrando”, també coneguda com “Senda Botànica del Barranc de Ferrando”, anem per dins del llit del barranc, cal seguir la senda, ara anem cap a la dreta, ara cap a l’esquerra, ara per l’ombra del pins, ara per el sol; la senda es de bon caminar, anem guanyant desnivell poc a poc, xarra que te xarra anem fent camí, en un moment donat apleguem a un cartell amb la llegenda “Senda dels Espills”, on girem cap a l’esquerra, en eixir del bosc de pins al davant tenim l’anomenada “senda del Gas”, un pujada vertical que segueix el traçat de la tuberia del gas que travessa aquestes muntanyes.

            En aplegar dalt anem cap a la dreta i baixem per una senda esgarrifosa, en aplegar baix girarem a la dreta, a uns metres girem a l’esquerra i entrem en pista forestal i al cap d’uns centenars de metres deixarem la pista, la senyal es una cadena, la passarem per el costat, al davant tenim un pujada, en aplegar dalt estem al punt anomenat “Alt de Valencia”, una meravella!, les vistes son espectaculars, al davant l’horta de Valencia i part del “P.N. del Saler”.

 

            Per davant ens espera una llarga baixada, com sempre esgarrifosa i de mal caminar, en aplegar baix anem cap a la dreta, unes pujades sense importància, una senda que va cap a la dreta i en aplegar al waypoint comença la verdadera pujada, empinada, no es llarga doncs després d’esta caminant tot el mati es un nou esforç, en aplegar dalt tenim  a la vista la torre del forestal i una caseta baix, darrere el punt géodesic. Tenim a la vista “La Ribera Alta, Matamon, El Ave, la Colaita, La Foia de Bunyol, etc”.

            Baixem, en aplegar a la pista girem a l’esquerra, anem per l’ombra del pins, de tant en tant algun garrofer, mes avant girarem a la dreta, enfilem una pista forestal de bon caminar, estem apropam-nos al punt d’eixida, en un moment donat el track fa que girem a l’esquerra, per una senda molt amagada. Estem al barranc “del Tio Traca”, ens trobem en un goses de caça, curiosament portem al coll senyalitzadors gps, el barranc sinuós, en acabar-lo girem a l’esquerra, eixim del bosc de pins i garrofers, estem a una pista forestal de bon caminar, la seguim i en un encreuament girem a la dreta.

            Tornem a beure les vistes cap a la “Ribera Alta” i les seues serres, anem de baixada per una bona i llarga pista forestal, en uns minuts estem baix, la senda la podem qualificar de moderada.

Llombai - Besori
















No hay comentarios:

Publicar un comentario