lunes, 19 de febrero de 2024

10/02/2024 Pla de Corrals – Font de la Pedrusca – Mirador de la Malla

 

Als llocs de costum en reunim per anar a fer una ruta per “El Pla de Corrals”, pedania de Simat de la Valldigna, per aplegar hi ha que anar per la CV-41 en direcció a Xàtiva, abans d’aplegar al poble de Manuel girarem per la redona en direcció a l’estació de FF.CC. girarem a la dreta per el port anomenat “del Sapo”, en passar-lo girarem a l’esquerra per la CV-575, seguirem recte per la CV-573 en direcció a Barxeta, que es converteix en la CV-600, seguirem recte i després de passar el km. 7 girarem a la dreta per on l’indicador en direcció al “Pla de Corrals”, deixarem el cotxe al pàrquing que hi ha a la dreta abans d’entrar al poble. El dia es presenta ventós, bufa molt fort.

          

 

En posem a caminar Pinet; per la pista que porta al poble de Pinet; a uns centenars  de metres girem a la dreta seguin l’indicador en direcció a Quatretonda, poc a poc anem guanyant altura, a la dreta podem veure la pedrera de Barxeta, anem per pista, desprès de caminar uns 2 kilòmetres i haver-nos avançat dos grups de ciclistes, el primer d’adults i el segon de gent menuda acompanyats per 2 adults que van en BTT, nosaltres girem a la dreta, de sobte el vent para, fins ací hem patir un vent fort i molest; a dreta i esquerra hi ha xicotetes canteres d’on trauen sorra, no es veu ni rastre de pedra o marbre, doncs tenim a prop la pedrera anomenada del “Buixcarro”.

            Desprès de caminar uns 360 metres tornem a girar a la dreta, la senda va empinant-se , seguim avant envoltats per un bosc de pins, 230 metres mes i girem a l’esquerra i de seguida a la dreta seguint el caminal. Anem per el fons d’un barranc, al davant veiem un penyo, que trenca la monotonia de la senda, entrem en el barranc de “La Pedrusca”, estem buscant un lloc on esmorzar, doncs ja va fent-se hora, deixem arrere el “Penyo”, un grup de ciclistes ens demana pas, en grup es menut; els saludem i avant, apleguem a la nomenada “Font de la Pedrusca”, es un naixement menut, on hi ha una canaleta que porta el fil d’aigua que brolla de la font al barranc. Girem a la dreta i aprofitem el desnivell per esmorzar, es el millor lloc que hem trobat, com sempre gaudim dels entrepans, de la fruita del vi, i fins i tot del cacau de collaret; dos ciclistes baixen per la forta pendent en la que esmorzem, a la banda de baix una moto de trial passa amb el motor parat, respectant als caminants.

 

 

 

            En acabar d’esmorzar reprenem el camí, la pujada forta, doncs dura poc, en uns metres entrem en un pla, el bosc es molt espès; el comentari es que la ruta es pot fer a l’estiu; anem poc a poc a la dreta, un camp sembrat de cereals ens indica que estem a prop d’un camí, entrem en ell i anem cap al “Mirador de la Mallá”, en un no res apleguem a un creuer on girarem a l’esquerra i també per on tornarem; uns 340 metres mes i apleguem al mirador, les vistes son molt boniques, fem fotos i seguim avant, desfem el camí; anem de baixada, a uns centenars de metres girem a l’esquerra. El camí bo, en aquesta zona esta molt humit; passem entre dos cases, a l’esquerra renovada i la de la dreta en bon estat, en aplegar baix girem a l’esquerra i de seguida a la dreta, deixem el caminal i entrem en senda, anem per dins d’un barranc, la zona molt ombrosa, passem per el costat d’una casa en ruïnes. Seguim per camí a la dreta veiem el turo on esta el penyo, girem a l’esquerra.

 

            Entrem en zona de tarongers, a dreta a esquerra, ara el camí es de formigó, al davant veiem el poble, en un no res estem a la “Font Roja”, uns metres mes i passem per davant del bar on dinarem, un centenar de mestres i estem al pàrquing. Donem per acabada la ruta, agradable i bona.





No hay comentarios:

Publicar un comentario