lunes, 27 de mayo de 2024

11/05/2024 Barranc de la Palomara - Barranc dels Surdos

 

Hui anem cap al poble de Simat de la Valldigna, a la Valldigna, per aplegar al lloc d’eixida cal anar per la CV-50 en direcció a Tavernes de la Valldigna i en la redona girar a la dreta si venim de la Ribera Alta, si venim de Tavernes fer també el mateix moviment, seguir al recte en direcció a Simat i en la segona redona girar a la dreta per la CV-600 3en direcció a Pla de Corrals, a uns 4 km. de la redona veurem en plena corba una carretera menuda asfaltada a l’esquerra, entrarem a ja estem al punt d’eixida.


Hi ha una alternativa en l’anomenada ermita de La Palomara, esta a uns 150 metres abans de l’entrada al barranc de “La Palomara”, ha hi també podem deixar els cotxes.

Iniciem la senda cap amunt, passem un creuer per on tornares, uns metres mes i estem al barranc de “La Palomara”, tenim tant a dreta com a esquerra parets verticals, caminem per el fons del barranc, esta de luxe; desbrossat i ample, el caminar es un altre tema, dificultós i escalonat, a la dreta del barranc podem veure sureres impressionants, mai han tret el suro el que fa que seguen altes i de tronc gros, abunden els margallons alts i de bona figura.

A uns 500 metres des de el inici del barranc trobem una senda de pota, esta molt marcada per una fila de pedres, pugem fent corbes, de tant en tant un escaló, a uns 250 metres veiem a l’esquerra un cartel que diu “ja falta menys”,  en eix el somriure, amb ganes de broma. Seguim avant a la dreta sureres i mes sureres, son molt boniques.

El dia ens acompanya, no fa molta calor, poc a poc anem pujant; la vegetació tant a dreta com a l’esquerra esta molt espessa, doncs el fons del barranc esta molt net, en eixir del barranc apleguem al “Pouet del Tio Pasqualo”, aguaitem i no te gens d’aigua, marquem la ubicació per als senderistes, pensem que no te aigua per la sequera que estem patint. Girem a la dreta i apleguem al collao dels barrancs; en aquest punt podem veure els cims de “L’Alt de l’Hedra, El Buixcarro i el Buixcarronet, El Penyalba i el Monduver”, anem girant poc a poc a la dreta, caminem per un pla, alcem el cap i veiem el punt mes alt de la ruta; fem un últim esforç i apleguem al turo, les vistes espectaculars ara veiem “La Ratlla, El Cavall Bernat i la serra de Les Creus, a l’esquerra El Pla de Corrals i la pedrera de Barxeta”.

Aprofitem per esmorzar, un breu descans i a caminar, en aquest punt hem acabat de fer pujades, ara una baixada amb alguna pujadeta sense importància, anem avall i al cap d’uns 640 metres girem a la dreta, seguim avant i desprès d’uns 150 metres un cartel ens indica que estem a uns metres de la “Cova de les Mallaes”, aguaitem un moment i veiem l’entrada, no portem cap de llum i no entrem, l’accés es molt paregut a la “Sima de l’Aigua” situada al terme de Carxaixent.

Al davant tenim un pla d’uns 920 metres, desprès un llarga baixada sense problemes, sol tindrem una xicoteta baixada que baixem amb cura, en baixar-lo, girem a la dreta i caminem per dalt de la CV-600, sols ens queden uns centenars de metres fins aplegar al creuer on girarem a l’esquerra fins aplegar al cotxe. La ruta la podem qualificar com a moderada.














No hay comentarios:

Publicar un comentario