lunes, 2 de octubre de 2017

16/09/2017 Font d'en Carros - Les Covatelles per el PR-CV 347

            Hui en som 9, com sempre cafè i marxa, anem al poble de La Font d’en Carros a comarca de La Safor, anem a recórrer el PR-CV 347, que ens portarà al cims de Les Covatalles i el Puig del Frares.
 
            Per començar la ruta busquem les afores del poble i el punt d’eixida es al costat de l’escola del poble, punt de referencia vàlid, l’altra es entrar per carrers estrets i hi ha que tindre en compte que els dissabtes fan mercat. Després de d’un xicotet recorregut per dins del poble trobem la primera senyal de que estem en el bon camí un poste del PR-CV 347, caminem de bona gana, l’ambient humit ja que el dia abans va ploures i esta la senda enfangada. Xarrem de tot un poc, ”estic desentrenada i vullc posar-me en forma que fer la senda de Millars i mes avant les Tres Maries!”, diu una companya, “recorda que tenim pendent el Penyagolossa!” diu el guia, “veritat es!”. Entre uns i els altres el ritme es bo, “ja tenia jo ganes de agarrar-te un dia i fer-te suar!”, li diu un company a un altre marcant un pas ràpid. L’altre ni contesta, apleguem a un creuer i be allò “dreta o esquerra?”, uns quants se’n van a l’esquerra, “pareu es a la dreta!” diu el guia, anem a la dreta i amunt, deixem les clarianes i entrem en un bosc de pins prou espès, la brossa humida ens mulla els pantalons, fa xafogor i entre unes coses i altres anem suant, “ bona senda per a l’estiu, molta ombra i bon caminar!”, diu una companya.

 
            La senda ens porta a un creuer “dreta o esquerra?” ens preguntem un indicador pintat a una pedra ens indica que a la dreta “Pla del Frares” , una avaluació rapida i després de vorer la pujada, “a l’esquerra, per ha hi també podem anar!”. El terreny esta humit per la pluja, les pedres esvaroses, lo que fa que anem amb molta precaució, els últims del grup xarren de fotografia, afició que tenen en comú i la botànica. Apleguem a un creuer i la senda continua a la dreta, “ha hi podem esmorzar, tenim banc i tot!”, diu un company, dit i fet a gaudir dels entrepans, del cafè , del xocolate, del cacau torrat i com no del cogombrets. Estem a un lloc transitat per ciclistes, un grup passa avall i entren en una senda a l’esquerra, “on aniran?” es el pensament, “podrien anar per la senda que hi ha davant!” diu un company, “no crec molt empinada!”, escoltem les veus dels ciclistes i de sobte, “mireu, estan pujant amb la bici del morro!”, aclarida la qüestió xarrem de tot un poc, venen dos veïns de la urbanització, “buenos dias!” diuen amb un fort accent francès, “buenos dies!” contestem, “tendremos que cobrar peaje a todos los que quieran pasar por aquí, hay mucho tráfico!”, diuen, no fem massa cas, “serà broma!” es l’opinió generalitzada.
 
            Un altre grup de ciclistes baixa per la senda que tindrem que pujar cap al “Pla dels Frares”, repleguem trastos i tornem a la senda, anem cap amunt un poste amb un senyalització blaugrana ens indica la senda, pugem entre antics bancals de cultiu, alguna casa enderrocada ens eix davant, els bancals fan que la pujada siga lleu, la senda esta cada vegada mes esvarosa, en les clarianes podem vorer els voltants, en aplegar a un creuer “pugem a Pla o anem cap avall?, cada vegada esta mes esvarós!”, pregunta un company, “avall!”, diu la majoria, dit i fet avall, per la pujada avaluada abans, esgarrifosa i de mal caminar anem cap avall, així i tot tenim temps de vorer flors i fotografiar-les.

            Apleguem al creuer, hem fet un “bucle” i tornem al punt de referencia “Pla dels Frares”, “ara anem cap al cim de Covatelles!, foto de grup per ha hi ve un caminant!”, dit i fet, foto i amunt anem per una senda de bon caminar amb al menys tres creuer que ens obliga a parar-nos, el ritme bo, fa calor encara que estem entre boirines. En aplegar al punt geodèsic, fotos als voltants, el Montgo a un costat, la cara de l’indi, la zona de les valls Laguar i Gallinera, el poble de Villalonga, el Monduver, el Circ de la Safor i el cim de l’Azafor tapat per les boirines, “quina meravella!, gaudiuuuu!”, diu una companya, “com estan els ciclistes?, sabeu alguna cosa?”, pregunta un company, “hui pujant al Veleta, amb la BTT, i dema a casa, aquesta nit tenen previst passejar per Granada, i el diumenge la tornada!” contesta una companya. “Valents son!”.
 

            Després de fer unes fotos, anem cap al poble, mes relaxats, de baixada, a bon ritme i millor terreny, veiem la part de la Safor mes allunyada de la costa i les seues serres. S’endevina el cim del Azafor entre boirines i girant la vista cap a la dreta l’Alt de la Lletera, creuem un canal de rec i trobem una figuera plena de “pansonets”, fem un tast i desprès una sanglots de raïm que hi ha a bora camí i enseguida unes mandarines que encara estan verdes però ja en poden menjar, deixem el cementeri a l’esquerra i entrem al poble, recorreguem els carrers buscant el cotxes, hem acabat un altra senda “molt bonica per a repetir un altre dia!”, es l’opinió generalitzada, “pujarem al Pla dels Frares que hem deixat arrere i buscaré una alternativa!”, diu el guia. Ací acaba un altra ruta, nova per a tots i que tornarem un altre dia, la setmana vinent farem festa i a l’altra preparem el Penyagolossa, per desig d’una companya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario