lunes, 14 de noviembre de 2022

29/09/2022 Circular Alfauir

                 


            Per aplegar al poble d’Alfahuir, cal anar per la A-7 en direcció Alacant, en passar el por de l’Olleria agarrarem l’eixida en direcció a Gandia, baixarem en direcció al mar, a l’altura de Rotova eixirem en direcció al poble, deixarem el cotxe al costat de la piscina municipal, esta a l’entrada a l’esquerra.

        

    Anirem en direcció sud i girarem a l’esquerra i de seguida beurem el barranc que creuarem per el pont, un vianant ens recomana beure un gorg; li fem cas i allà anem, l’indicador ens diu que son deu minuts; ens pica la curiositat, en aplegar veiem el rierol lliure de canyes, deixem al senderista el criteri, sí val la pena anar o no.

            Tornem cap arrere i en el creuer anem cap amunt, en un no res entrem a l’ombra de de la pineda, la pujada es molt escalonada, anem entre bancals de garrofers i oliveres; en els anys passats aprofitaven qualsevol tros de terra per a traure collites. A mitat pujada anem cap a l’esquerra a un mirador i veiem les serralades que envolten la vall, i el cim del Monduver. Un centenar de metres i apleguem a l’anomenada “font del Pintat”, esta seca.

Tornem cap arrere i anem cap amunt, en aplegar al creuer seguim les indicacions i per una pujada apleguem al “Castell d’Ador”; les vistes espectaculars, davant el mar, a la dreta el “Montgo, a la dreta el Monduver”. Anem cap arrere i de baixada, abans d’aplegar a un creuer, passarem entre ruscos d’abelles revoltant, tenim que anar amb cura, de fet passem depresa.

En el creuer girem a l’esquerra, anem per pista formigonada, en eixir dels pins entrem en una pedrera d’àrids, sembla que estem a un crater llunar, poc a poc anem girant a la dreta, passem per el costa d’una tanca, anem per una camí de terra xafigat per el camions, al final del terrer girem a l’esquerra i amunt, a uns 400 mmetres tornem a girar a l’esquerra, anem entre pins, en un creuer on esta indicada la pujada anem amunt.

El primer objectiu la font del “Sester”, com no seca, a un metres les “Pedres Campana”, una curiositat digna de menció, son unes pedres grans que al colpejar-les amb un altra pedra ressonen com una campana de ha hi el nom. Per davant ens espera una pujada , a uns  600 metres en un creuer girarem a l’esquerra fins aplegar a la “Creu d’Ador”, magnífic mirador, la senda es bona excepte el tram final molt pedregós i no esta marcat.

 

Desfem el camí i en el creuer anem cap a la dreta anem cap al “Piló de Ventura”, un altre mirador, el mar al davant, el dia clar, una meravella. Gaudim del paisatge, tornem cap arrere, la baixada tranquil·la, en el creuer que hi ha després de les “Pedres Campanes” girarem a l’esquerra, en aquest punt eixim del bosc de pins, a uns metres un cartell informatiu dels que trobarem al llarg de la senda, un indicador “font de la Bassa”, anem a fer una ullada, la font seca con les altres dos, anem cap avall, prompte deixarem la senda i entrem en carretera, sols tenim que seguir-la, un indicador ens senyala on esta un riu-rau, fem una ullada doncs esta molt restaurat, estem a un kilòmetre del final de la senda, entrem al poble i recorreguem, sembla molt tranquil i de bon viure.

















No hay comentarios:

Publicar un comentario