domingo, 23 de mayo de 2021

22/05/2021 Circular de Planes per el barranc de l'Encantada

 

            Hui anem cap al poble de Planes, poble situat a la comarca del Comtat, a la província d’Alacant, la intenció es vorer cirerers plens de fruit i comprar algun basquet. 

            Per aplegar cal anar per la A-7 Valencia-Alacant, i en l’eixida Muro-Benimarfull hi ha que anar en direcció a Benimarfull per la CV-700, creuem el poble i en el seguent poble estem a Planes, poble d’on eixirem de ruta.

En aplegar al poble iniciem la marxa, anem cap al llavador públic de la “font Nova”, on hi ha dos dolls dels que ixen un filet d’aigua, podem vorer també un aqüeducte d’origen musulmà, anirem cap a l’esquerra i desprès de caminar per asfalt girarem a la dreta i anirem cap a la serra de “Sant Cristòfol” pujarem a la ermita del “santíssim Crist”per un camí empedrat que ens portarà al cim on esta la ermita.

La pujada en zig-zag i empinada, a trams empedrada amb lloses de pedra, altres amb pedres de riu, i altres amb argila. En aplegar dalt podem gaudir d’un paisatge meravellós, de esquerra a dreta “El Benicadell, El Montcabrer, El Carrascar de la Font Roja, les serres de Cantacuc, Albureca” etc i al fons l’embassament de Beniarres. Dresprès baixem per la carretera que puja al ermitori. Caminem entre camps d’oliveres, ametlers i algun de cirerers, anem per asfalt, veiem algun cirerer perdut però el pardals han fet la seua faena, apleguem al barranc “Fondo”.

Anem de pujada; prompte deixem l’asfalt i entren en caminal de terra, el company que fa de guia en indica una alternativa a la baixada i que es anar a l’esquerra per un tram d’asfalt i baixar directament al barranc de “l’Encantada”, però ens perdem l’espectacle de la cataracta; anem a la dreta per asfalt i baixem cap a la carretera que va a Pego per la “Vall de Gallinera”, la baixada es llarga i sinuosa, casi al final a l’esquerra veiem un cartell que ens indica una baixada que acurta el tram, baixem per ella i així evitem la carretera, hi ha que baixar amb cura perquè es estreta i esvarosa. En aplegar baix anirem a l’esquerra altra volta per asfalt, anem a bon ritme, abans d’aplegar a la cataracta veiem a la dreta un rierol on l’aigua va tranquil·la, un indicador en senyala l’accés a la cataracta, baixem per una escala al fons del barranc, a la dreta veiem la cataracta, cau molt poca aigua, hem tingut una primavera plujosa i en este lloc no s’aprecia.

Aprofitem el lloc per esmorzar, gaudim del lloc i afortunadament no esta molt transitat, tornem arrere i en aplegar dalt anem cap a la dreta, tornem a l’asfalt a la dreta tenim el rierol, a uns centenars de metres girem a l’esquerra per un caminal ombrós, el riuet desapareix, al cap d’uns minuts torna aparèixer, en un moment donat baixem per una senda estreta a la dreta i veiem uns tolls on es pot nadar, en compte de tornar al caminal seguim per la vora del rierol, a un centenar de metres trobem el moli enderrocat, sols queden les quatre parets, una pujada i veiem una font. A la dreta un altre toll on la llegenda diu que estava la sirena que encantava als banyistes.

Anem cap amunt per una senda pedregosa, al final de la senda hi ha una casa de camp on els llauradors estan collint les cireres, entrem en asfalt i que no deixarem fins aplegar als cotxes. Anem caminant envoltats de camps de cirerers i oliveres, a la dreta tenim el “Comtat”, veiem les serralades del “Benicadell, el Montcabrer, El Carrascar de la Font Roja”, i una taca blanca que es l’ermita de la “Mare de Deu dels Lliris”, no ens casem de les vistes.

 

Ja anem de tornada, gaudint alguna cirera que no han collit; en un no res estem al poble, tornem a entrar al poble per el llavador, carrer amunt fins aplegar als cotxes, aprofitem per comprar uns basquets de cireres i a casa.

Distancia: 14,2  kilòmetres

Temps: 4,21 hores

Dificultat: Moderada

No hay comentarios:

Publicar un comentario