domingo, 20 de diciembre de 2015

19/12/2015 Circular per La Garrofera

            Hui anem a recórrer  l’ultima senda de l’any 2015, repetim poble per a acomiadar-nos del present any. Per fer un resumen cal dir que hem gaudit d’un total de 42 sendes, algunes clàssiques com el descens del riu Frare, la senda del Pla de Corrals a Pinet o la senda de l’Alcudia a Millars, altes noves, però sempre buscant la novetat.
            Hem tingut incorporacions noves, hem recuperat companys, com sempre benvinguts als “nous” i als no tan “nous”, sempre hem buscat gaudir d’un esport, amb bona companyia, passar unes bones estones, també cal donar gracies al M.I. ajuntament de l’Alcudia per facilitar-nos les instal·lacions del poliesportiu i poder dutxar-nos després de l’ultima senda abans de fer el dinar de germanor.
            Hui com sempre cafè i marxa, en som 12 caminants per fer una nova ruta per l’Alcudia, el guia habitual no encapçala la ruta, hui es un natiu, promet senda nova.
       

miércoles, 16 de diciembre de 2015

06/08/2015 LA PORTA DEL CEL

VALLFERRERA -TAVASCAN

Para el último día decimos salir a caminar temprano, ya que la jornada es la más larga y debemos recoger las camisetas y regresar al hotel de Rialp. Así que a las 5:30 ya estamos en pie y dispuestos.

El trayecto hasta Tavascan no es muy exigente, o eso decían las guías. Sólo hace falta salvar el Coll de Barbote (2.488 m.), el Coll de la Llaguna (2.596 m.) y la cima de Roca Cigalera (2.668 m.), donde encontraremos cobertura por primera vez en todo el trayecto, para bajar por la Collada de la Ribera (2.455 m.) hasta el pueblo.
 

05/08/2015 LA PORTA DEL CEL

PINET - VALLFERRERA

El cuarto día nos espera la Pica d'Estats (3.148 m.). Como anécdotas, la comida del picnic que nos han preparado en el refugio de Pinet y la fuga de agua en el refugio de Vallferrera. 

Por lo demás, una de las rutas más bonitas que he hecho nunca, acompañados todo el día de un sol radiante.
 Desde Pinet, y por esta vertiente francesa, realizaremos el ascenso a la Pica d’Estats máxima altura de Cataluña y de la travesía, para descender y salvar el Port de Sotllo (2.874 m.) paso fronterizo que nos devuelve a territorio español, en un largo descenso hasta el refugio de Valferrera (1.905 m.).

04/08/2015 LA PORTA DEL CEL

CERTASCÁN - PINET 

A las 7:15h estamos ya dispuestos para caminar. Para algunos el cansancio va haciendo mella. Rosa dice no haber pegado ojo en toda la noche, aunque curiosamente no ha oído llover.

Nada como la foto del perfil para intuir el día que nos espera. Afrontamos el tercer día saliendo del refugio de Certascán hacia el de Pinet, en el que tendremos que superar fuertes rampas, con ascensiones y bajadas de una inclinación importante. Un auténtico recorrido “rompe-piernas”. Comenzamos la caminata con lluvia intermitente, lo que nos hace ir cambiando de look a cada momento. La temperatura es ideal y el paisaje insuperable.

martes, 15 de diciembre de 2015

2/08/2015 "LA PORTA DEL CEL"

LA CRONICA

2 DE AGOSTO VALENCIA - TAVASCAN - GRAUS 


Tal y como concretamos, salimos el 2 de agosto a las 8 horas desde la gasolinera de Llombai dirección Tavascán. Para nosotros será una jornada larga ya que son unas 8 horas de viaje.

Nos hemos repartido en dos coches, con Julio y Marién como conductores. El viaje, con pocas incidencias: Inma quería ir a Port Aventura y Marién ha satisfecho sus deseos. Y después de algún despiste en la ruta, hemos parado a comer en Tremp, donde la anécdota va ligada a esas casualidades de la vida que te hacen pensar. 
  











La camarera, de Quesa, un pueblecito cercano a Canals donde Julio y nuestro amigo Antonio coincidieron con ella haciendo una ferrata: “¿vosotros erais los dos pringaos que bajaban por una cuerda en las charcas?” casualidad que diez días después encontremos a esta desconocida en un pueblo lejano al parar allí a comer…. Esto promete! Llegamos a Tavascán sobre las 16:30 horas para afrontar la etapa más corta, la de Tavascán al camping-refugio de Graus (1.358 m.). Un paseo de poco más de hora y media y 200 metros de desnivel y unos 4’5 km., perfecto si se llega de viaje a Tavascán el mismo día de inicio e ideal para estirar un poco las piernas y prepararnos para las jornadas del día siguiente. Tavascán es uno de los últimos pueblos que guardan la entrada a la gran barrera Pirenaica. Dedicado a la producción eléctrica y a los deportes de invierno, nos sirve de partida para comenzar nuestra ruta. 

2/08/2015 "LA PORTA DEL CEL"

BORRACHERA PARA LOS SENTIDOS

“L'amor real et situa a la porta del Cel, però hi ha unes normes rigoroses per començar el joc. No jugues a l'amor si no ets capaç de suportar la baixada a l'infern en alguna de les seves etapes. Baixar a l'infern et fa créixer i materialitza la realitat de l'amor com absolut. Baixar a l'infern l'aprofundeix, el transcendeix, el cohesiona i l'integra. No jugues a l'amor si no ets capaç d'integrar el triangle de l'ànima, el cos i el cervell en un ball que de vegades pot semblar absurd o irreal. No jugues a l'amor si només vols passar de puntetes per la vida seguint els camins des de només un angle de tu mateix. No jugues a l'amor si no tens ganes de construir i només vols deixar-te portar per la brúixola que es troba en qualsevol botiga amb un nord unívoc. No jugues a l'amor si encara no estàs preparat per la por, l'alegria i la tristesa. Si finalment optes per jugar, acceptes el repte i n'estàs decidit, agafa aire, obre els braços i mira l'horitzó... T'espera i hi arribaràs per la drecera que només tu coneixes: la de l'autenticitat del teu jo sencer que amagues al món i el món està esperant que alliberis per començar a estimar-te des del teu tot. Preparat pel vertigen?” 

domingo, 13 de diciembre de 2015

12/12/2015 FAMORCA -MALLA DEL LLOP - CANAL

12/12/2015 FAMORCA – MALLÀ DEL LLOP – LA CANAL

            Hui en som 12, anem cap a terres morisques a l’interior d’Alacant, concretament a la vall de Seta, comarca del Comtat, fa un mesos ens quedarem bocabadats al vorer des-de el Castellet a Castell de Castells, “La Canal de la Mallà del Llop” eixe dia diguérem “la farem”, i hui anem a fer la ruta esmentada.
            Com sempre cafè i marxa, ens ajuntem en altres companys al poble de Famorca, sos te 62 habitants segons les dades del I.N.E., anat sofrint un despoblament encara que ha repuntat en els últims anys.
1900
1950
2000
2008
2009
2011
266
186
61
48
44
62

            La senda no te cap problema, el primer kilòmetre te una pendent del 12.84%, el segon 25.40%, el tercer 9.75%, el quart 10.7 i el quint el 8.07%, el cim de la Mallà esta a uns 1363 metres d’altura.

domingo, 6 de diciembre de 2015

05/12/2015 Circular de Navarres per la Cruz de la Ceja i Playamonte

            Hui som 6, com sempre cafè i marxa, hui anem a recórrer una senda per la Canal de navarrès, concretament farem l’eixida des-de el poble de Navarrès, fa fresca de mati i el dia amaneix clar i bo, segur que acabem llevam-nos roba, el començament asfalt, seguim les indicacions del GPS, fins a trobar el primer pal indicador de la ruta, de moment anem be i a bon ritme, anem cap a munt com sempre a bon ritme i xarrant per el colzes, “ la silenciosa” ha recuperat la veu, res d’importància, de pujada suau anem amunt per una senda de bon caminar, sinuosa i ben senyalitzada amb marques blanques i grogues, passem de senda a pista de terra, molts companys han aprofitat el pont de 4 dies per fer turisme o visitat a la família que esta treballant fora, ací estem com sempre els impenitents de les sendes.
            El capdavanter com sempre donant-li algun crit per fer al canvi de sentit, sembla que la senda de hui serà bona, el ritme rapit ja que la amplària de la pista es bona i en permet anar ample i xarrar.
            Els joves que no volen fer estudis superiors es deriven cap a la formació professional que té millor eixida que les carreres o llicenciatures, i hi ha molts casos que acaben fent alguna llicenciatura, caldria millorar la FP, abans quant algú no volia fer estudis superiors li dien que era un “burro”, hui les coses han canviat.