jueves, 16 de junio de 2022

02/06/2022 Alcoleja - Ombria de la serra d'Aitana

 

Com sempre i de bon mati eixim cap al poble de Alcoleja, a la comarca del Comtat, per aplegar al poble anirem per la A-7, fins a la eixida de Cocentaina-Benilloba, anirem per la CV-790 a Benilloba, el passem anirem per la CV-71 en direcció a Benasau, on girarem per la CV-770 fins aplegar al poble d’Alcoleja, el travessarem i a l’esquerra hi ha un indicador de pàrquing on deixarem el cotxe, dins del poble es molt difícil deixar el cotxe.

            Venim un altra vegada per a gaudir de la primavera, de la sàlvia en flor, del timonet i també de la quasi desconeguda “Digitalis Obscura”, molt abundant a les voreres del caminals.

            Eixim del pàrquing seguint la carretera que porta al “Port dels Tudons”, en un no res estem a les afores del poble, a uns 390 metres (aproximadament) girem a l’esquerra per una senda a la bora de la carretera, 200 metres de senda i tornem a la carretera, 200 metres mes i girem a l’esquerra (waypoint 4), en aquest punt deixem l’asfalt i entrem ne un caminal, en el creuer girarem a l’esquerra i a uns 200 metres beurem un vell moli, que no fa molt de temps l’han lliurat de les mates que tapaven l’aqüeducte que feien servir de desaigüe, dalt de l’edifici veiem el salt d’aigua que feien servir per moldre el gra.

            A l’altura del moli girarem a l’esquerra per camí, anem amunt a l’ombra dels pins i de tant en tant bancals d’oliveres, a l’esquerra “el morro de La Serrella” aguaita entre els arbres, trobem una casa assolada a la vora del camí, la pujada amb moltes corbes, doncs sense cap problema, en eixir del bosc les vistes son impressionants, a l’esquerra hi ha una gran quantitat de bancals, estan abandonats, aquestos pugen fins al cim de la serra, ens preguntem quin esforç tingueren que fer per poder plantar unes oliveres o arbres fruiters.

            Apleguem a un pujada en zig-zag a l’ombria de la serra, agraïm lliurar-nos del sol. Son uns minuts i tornem al sol, estem aplegant al final de la pujada, una casa a l’esquerra ben conservada, i acompanyada d’una bassa per al reg, En el waypoint 8, girem a la dreta, un altra pujada ens espera, no es molt llarga, suau i de bon caminar, veiem a l’esquerra cases de camp en bon estat, tancades amb fil en pua, alguna bassa de reg, per regar el cirerers amb la denominació d’origen “Cireres de la Muntanya d’Alacant” que tenen molta fama.

            Seguim la carretera i girem a la dreta per davant d’unes cases de camp habitades, en un no res apleguem a un àrea recreativa anomenada “Font de l’arbre”, no esta gens cuidada, no sabem qui es el responsable del manteniment, doncs es una llàstima l’estat d’abandó.

            Anem cap a la dreta seguint el camí, darrere i a l’esquerra el cim de la “serra d’Aitana”, poblada d’antenes, nosaltres seguim avant en un breu temps apleguem a la “Moleta d’Aitana”, la carretera esta plena de clots provocats per les pluges recents. Desprès de caminar un 2 kilòmetres , apleguem a una font que hi ha a l’esquerra, esta protegida per una caseta d’obra, nosaltres girem a la dreta per una senda estreta, hem acabat d’anar cap amunt, anem per l’ombra de pins i carrasques, apleguem a una casa menuda que te una porxada, en cas de pluja ens pot servir de refugi, seguim avant, per davant ens esperen uns quants encreuaments als que hi ha que prestar atenció, ens guiarem per senyals blanquí-verdes d’un sender local.

            Apleguem a la carretera, on girarem a la dreta i a uns metres girarem a l’esquerra, al arbre que hi ha al costat de la carretera hi ha pintada una senyal, seguim baixant, trobem una font  que brolla amb gana, aprofitem per a beure, seguim el camí. Tornem a creuer la carretera, a un centenar de metres trobem un hotel anomenat “La Riola de Sant Gabriel”, esta al mig d’un paratge encisador, passem per el costat, anem cap a la dreta seguint un rierol, veiem un llavador Antic, mes avant en un creuer girem a la dreta, la carretera la tenim a l’esquerra, 500 metres mes i estem al encreuament on hem girat cap al moli.

            Estem acabant la ruta del dia, hem acabat a temps, ho hem fet abans de que fera calor. Sols ens queda aplegar al poble i donar per finalitzada la ruta.

Alcoleja - Ombria de la serra d'Aitana

No hay comentarios:

Publicar un comentario