viernes, 10 de junio de 2022

19/05/2022 Rambla de Camnillas i Tambuc


            Per aplegar al punt d’eixida cal anar per la A-7/N-340 direcció Albacete eixirem en l’indicador “Anna” i després segui les indicacions cap a Anna per la CV-580, passarem per el pobles de Anna, Chella, Bolbaite, Navarrès, Quesa i per últim Bicorp, a un 8.7 kilòmetres i desprès de passar per un port aplegarem a un pàrquing que hi ha a la dreta, es la zona d’interpretació de les icnites de Millars. Doncs estem al poble de Millars que pertany a la comarca de “La Canal de Navarres”.


            Al centre d’interpretació iniciem la ruta, anem per la carretera vorejant la reserva de caça de la G.V., a 1 kilòmetre mes o menys girem a l’esquerra, una lleguera baixa i estem a la “rambla del Capador”, al principi ens guia la intuïció, a uns centenars de metres s’aclareix la densitat dels arbres i del matolls, no hi ha argilagues, sols pins i romers.

            Desprès de 4 corbes girem a la dreta i ens eixim de la rambla, ens trobem el camí tancat per una porta, la voregem per l’esquerra a l’altura d’un pi, a uns 700 metre ens trobem una carretera estreta i asfaltada, girem a l’esquerra, i avant, a la dreta tenim la “serra del Ave i la del Cavallon”, caminem a bon ritme, a un 800 metres i a l’esquerra tenim el vèrtex geodèsic de “Agustin”,  caminem al menys 500 metres mes i girem a l’esquerra, una baixada llarga i de bon caminar, al final girarem a la dreta i entrarem  un altra vegada al barranc “del Capador, a un metres a la dreta tenim “la cova d’Agustin”, de sostres fumats que es feia servir per abric dels ramats.

            El barranc de bon caminar, esta format per lloses de pedra i no hi ha casi matolls, cal assenyalar que a uns 500 metres de la cova trobem gran quantitat de “Sabines”, en passar els arbres girarem a l’esquerra i beurem una casa amb una porxada que s’anomena “V.S. Lois”, es pot servir de refugi en cas de tronada o pluges, a l’altura de la casa veiem també marques de GR.

            Seguirem la carretera formigonada, a uns 570 metres de la casa girarem a la dreta i de seguida anirem en línia recta, 490 metres beurem una casa sense portes que també pot servir de refugi, en eixe punt entrarem en “la rambla de Canillas” que mes tard es convertirà en “la Rambla de Tambuc”, les dos rambles estan formades per lloses de pedra que faciliten el caminar, tant a la dreta com a l’esquerra veiem camps de cultiu abandonats.

            En algunes zones es podem beure els estrats del barranc, les marmites que s’ha format en la rambla ( tierra.rediris.es ), la senda de vegades va pe l’esquerra i altres per la dreta, l’experiència farà que busquem la millor opció; a un 1.8 kilòmetre des de el waypoint 15, veiem a l’esquerra l’anomenada “cova del Midi”. Tres corbes mes i apleguem al primer dic fet de pedra i formigó, el passarem per la dreta, dos corbes mes i estem al segon dic, aquest esta enderrocat, es de gabió, el passem per el mig, unes corbes mes i estem al tercer dic, el passem per la dreta.


            Desprès del dic, i a una distancia de 650 metres trobem les petjades de dinosaures sector B, fem una ullada i unes fotos, contemplem unes pedres que tenen al menys 80 milions d’anys, en eixe punt eixim per la dreta per el camí, estem a uns metres de la carretera, la travessem i per un caminal que tenim al davant anem cap al sector A, de les icnites de la rambla, girem a l’esquerra i entrem en la dita rambla, a uns metres podem beure les petjades deixades per dinosaures, pugem a una plataforma de fusta molt deteriorada, doncs necessita una reparació urgent, un altra ullada i anem cap als panells d’interpretació del animals que vivien a la zona.

Distancia: 14.6 kilòmetres

Dificultat: Fàcil

 Rambla del Tambucc
















No hay comentarios:

Publicar un comentario