lunes, 13 de junio de 2022

26/05/2022 A. R. del Regajo - Rambla de la Teula - Refugi d'Escuduero

 

            Per aplegar al lloc d’eixida cal anar per la A-35, direcció Albacete i agarrarem l’eixida 14/Navalon fins aplegar al restaurant “El Serrano II”, on girarem a la dreta, creuarem la via del ferrocarril, seguirem la carretera, passarem per la finca “Torre Tallada”, a uns 2 kilòmetres girarem a l’esquerra, seguirem la pista fins aplegar a l’àrea recreativa.


            Ens equipem i iniciem la marxa per l’esquerra, una pujada ens porta a un caramull on podem veure els cims que en envolten, a l’esquerra “El Capurutxo i la Silla, i a la dreta el Mugrón o també conegut per Castellar de Meca”, girem a l’esquerra per un tallafocs per on baixarem, hi ha algun tros on tenim que fer ús de les mans i el matolls, estem en la primera baixada, un xicotet descans, un altra pujada curta i de sobte estem en la segona baixada, llarga, empinada i esgarrifós, tenim que buscar la millor manera de baixar, doncs es complicat.

            En aplegar baix aprofitem unes pedres al llit del barranc per esmorzar; gaudim dels entrepans i un breu descans; estem al barranc de la Teja/Teula, iniciem la marxa per el fons del barranc, anem cap amunt, per davant tenim uns 3.5 kilòmetres de pujada continua; de tant en tant tenim que pujar una sèrie de obstacles en el caixer de la rambla, a uns 2.1 kilòmetres trobem a la dreta un manantial, un centenar de metres i tenim una paret que tenim que pujar. De tant en tant tenim que anar botant els rierols que van apareixent, la rambla es sinuosa i com quasi totes les rambles caminem de vegades per pedres llises i altres per grava. A uns 1,7 kilòmetres des de el waypoint 10, en punt 12 girarem a la dreta, anem cap amunt seguint sendes fins aplegar a una sèrie de cases.

            Des de eixe punt anem per camí de terra, una lleugera pujada i després d’una sèrie de 3 corbes tenim que girar a la dreta, baixar a un altre barranc; aquest esta sec, baixem amb cura per sendes pedregoses, a uns 370 metres girarem a l’esquerra i pugem amunt entre matolls baixos; a uns 800 metres trobem un altre camí, el seguim uns 500 metres i girem a la dreta: la baixada es de la categoria “Sí lo se no vengo. o Collons i aigua de neu”, o siga empinada entre matolls, esgarrifosa, de mal xafar etc.

            En aplegar baix tenim que creuar un rierol amb una poca aigua, son les sobrants de la font “d’Escudero” que dona nom al refugi, estem al terme d’Almansa, província d’Albacete, fem un breu descans, bevem aigua fresca de la font que brolla amb gana, mengem fruit secs i alguna fruita.

Seguim avant per un caminal, cosa que es d’agrair, en aplegar al creuer que indica la direcció a la casa de “ Maria Hernández”, decidim anar recte, així podem acurtar la ruta, apleguem a un creuer i anem recte, poc a poc anem apropam-nos al final de la ruta, com diu un company alguna sorpresa ens espera; a un 800 metres del creuer girem a la dreta i de seguida anem cap a l’esquerra en mig d’uns matolls i entrem en la sorpresa final, matolls, arbres, argilagues i coscolles; una ruta per a olvidar, caminem per un pla i de seguida una baixada, al final veiem l’àrea recreativa del “Regajo”, punt i final de la ruta. Hem trobar de tot en la ruta, moments tranquils i altres dolents; doncs com sempre hem gaudit de la ruta, del paisatge, del bons moments i de la companyia.


Regajo - Rambla de la Teula - Refugi d'Escudero
















No hay comentarios:

Publicar un comentario