domingo, 10 de diciembre de 2023

18/11/2023 Font de la Parra – Mollo de Miramar – Barranc de Bases Roges

  

            Com sempre i de bon mati, hui anem a fer una ruta que fa un munto d’anys per la que no passem, el lloc d’encontre i de eixida es la “Font de la Parra”, al terme de Carcaixent.


            Les basses que hi ha a la dreta estan seques, l’ultima vegada que férem una ruta per la zona tenien aigua, iniciem la ruta per el costat de les basses i com sempre cap amunt, la pujada en zig-zag, en uns minuts apleguem a la pista forestal on girarem a l’esquerra, a l’esquerra el barranc de “Les Murteres”, a la dreta “La Ribera Alta i la Costera”, un munto de pobles i com no els camps amb el color verd dels tarongers, una meravella, el paisatge amb boirines matinals.

            Caminem per la pista ampla i de bon caminar, el que ens permet anar en grup i xarrar de tot un poc, de la família llunyana, dels veïns; en fi noticies agradables. Anem avant veient els cims de les muntanyes properes, a la dreta Xativa i el Puig, seguint a la dreta la “Serra de Requena” i conforme anem avançant veiem entre boirines “El Monduver”. A l’esquerra “El Cavall Bernat, la serra de Les Agulles i l’Alt de les 3 Creus”.

            En aplegar al creuer anem al recte allunyat veiem el objectiu del dia “El Mollo de Miramar”, en un no res estem ha hi; ñles boirines no es deixen veure el mar, sols podem veure els edificis de la platja de Tavernes, de la resta no veiem res. Baix de nosaltres veiem el camp d’oliveres que ens han servit de referencia, mes a la dreta veiem la senda que porta a Simat, i que algun dia la recorrerem, segons el càlculs que hem fet es llarga.

            Aprofitem per esmorzar gaudint dels entrepans i de les vistes que tenim al davant.

Continuem la senda i ara cap avall, la senda baixa en zig-zag, al ser una senda ampla podem xarrar, tant a la dreta com a l’esquerra hi ha arboços madurs, estan molt bons. En aplegar baix i abans d’aplegar al camp d’oliveres ja fa anys que l’abandonaren girem a l’esquerra.

            En aquest punt entrem en el barranc de “Les Basses Roges”, al principi obert i de bon caminar, poc a poc van tancant-se els matolls i apareixen les argelagues, tenim que anar apartant-les, algunes altes i punxoses, desprès d’uns minuts llargs la senda va fent-se ampla i millora el ferm, unes revoltes i apleguem al fons del barranc; les parets verticals i de tant en tant veiem les restes d’antics bancals.

 

            Anem vorejant el fons del barranc, ombrós i un poc humit, a la dreta unes poques aus omplin de sorolls el barranc. Una corba mes i estem fora, veiem a l’esquerra el pou de l’abastiment del poble i mes avant “La font de La Parra”, ens apropem i gaudim de l’aigua fresca que brolla de les canonades, fresca! Donem per finalitzada la senda












No hay comentarios:

Publicar un comentario